Аналітика від Генадія Друзенка: Україна повинна стати європейським Ізраїлем

admin 16.07.2014 18:04 ПОДІЇ

Європейська історія на наших очах завершила ще один оберт, свій довгий етап ялтинської моделі світоустрою, а тепер усі опинилися перед новими викликами.

Ці виклики потребують швидкого реагування та переосмислення. Україна повинна навчитись сподіватися тільки на себе й активно діяти, захищаючи своє право на існування. Про це в ексклюзивному інтерв’ю УНН сказав політолог-міжнародник Геннадій Друзенко.

Він зауважив, що звернення "фрау Ріббентроп" виглядає лишень "стьобом", є краще порівняння: сучасних європейських політиків із Чемберленом, який проводив провальну політику умиротворення напередодні Другої Світової війни. "Щоправда, сьогодні ситуація інша, аніж в 1938 році. На відміну від Чехословаччини, яка без бою здалась окупантам, Україна почала чинити спротив. Тепер Європа змушена буде реагувати", - зауважив експерт. Г.Друзенко додав, що до цього часу від Заходу ми дочекалися лишень "стурбованості" й сухпайків, тож далі повинні добиватися суттєвої воєнно-технічної допомоги в двосторонньому форматі. Він назвав потенційних союзників та експертів для переймання досвіду: США, Велика Британія, Польща, а ще Ізраїль, досвід якого особливо цінний, адже ця країна знаходиться в дуже схожій ситуації щодо поширення тероризму та зовнішніх загроз. "Стиль війни Путіна виявився успішним, коли росіяни воюють, а Росія нібито поза конфліктом. Й ми досі граємо за його правилами, боячись назвати все своїми іменами", - нагадав політолог, за словами якого, "насправді, Україна повинна, якщо хоче вижити, стати новим європейським Ізраїлем". На думку експерта, Україні треба якнайшвидше вчитися бути мілітарною потугою, а це абсолютно інша концепція, ніж та, за якою жили десятиліттями. "Фактично, ми сьогодні знаходимося на зламі європейської історії. Сьогоднішні численні людські трагедії в Україні вимагають перегорнути учорашню сторінку та прийняти рішення на довгострокову перспективу, якщо хочемо зберегти Україну", - резюмував Г.Друзенко.

Експрес онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат