Понад 10 тисяч закарпатців за півроку одержали електронні ключі

admin 26.06.2014 10:50 СОЦІО

За півроку 10 165 закарпатців – власники електронних ключів.

Таку кількість посилених сертифікатів відкритих електронних ключів отримали платники податків з початку 2014 року в акредитованих Центрах сертифікації ключів Міндоходів у Закарпатській області. З початку червня понад 580 громадян та суб’єктів господарювання краю отримали ключі, – зазначають фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області, підводячи оперативний підсумок роботи Центрів сертифікації.

Вже з 1 січня цього року кожен користувач отримує два окремих сертифікати: один використовується для формування підпису (шифрування інформації), а інший – відповідний цьому таємному ключу відкритий ключ, який міститься в Сертифікаті відкритого ключа, що призначений для розшифрування електронного цифрового підпису і одержання інформації, яка буде міститися у звіті.

Фахівці відомства відмічають, що застосування підпису не обмежується лише поданням звітності до Міндоходів. Зокрема ключ, який безкоштовно видають пункти реєстрації, дозволяє укладати різні договори з іншими особами в електронній формі та вести особисте листування, що гарантує повну конфіденційність.

Також робота АЦСК має високий рівень надійності захисту інформації, адже забезпечується сучасним програмно-технічним комплексом, у складі якого використовуються унікальні програмно-апаратні рішення.

Крім цього, з 1 листопада 2013 року термін дії посилених сертифікатів електронних ключів складає два роки.

Користувачами посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису у Закарпатті можна стати, звернувшись у відділи реєстрації користувачів за адресою: м. Ужгород, вул. Духновича 2, та м. Тячів, вул. Армійська 2.

Телефон для довідок (0312) 61-46-41 та (0313)421241.

Більш докладно з порядком отримання сертифікату посиленого електронного ключа можна ознайомитись на веб-сайті Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів України за електронною адресою: www.acskidd.gov.ua.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : Міндоходівподаткиелектронний ключ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат