Міндоходів нагадало ужгородцям, як правильно надавати пояснення

admin 23.06.2014 09:38 СОЦІО

Як платникові, що звітує засобами електронного зв'язку, подати пояснення до декларації? Роз’яснює ДПІ у місті Ужгороді.

При поданні податкових документів в електронній формі телекомунікаційними каналами зв'язку платник податків створює податковий документ в електронному вигляді відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. Враховуючи це, платники, які подають податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв'язку, можуть подавати пояснення, копії дозволів тощо, які не мають затвердженого формату (стандарту) електронного вигляду, до контролюючих органів особисто або через уповноважену на це особу. Також такі документи можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Фахівці ДПІ у м.Ужгороді нагадують, що   подане платником доповнення до декларації, яке складене за довільною формою, вважатиметься невід'ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Відповідна норма визначена п. 46.4 ст. 46, п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України та Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку.

admin


За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ТЕГИ : податкиМіндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат