Україна втратила 10 млн кубів газу на газопроводі, що йде через Ужгород

admin 18.06.2014 11:03 ПОЛІТИКА

Через вибух на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» втрачено 10 млн кубів газу.

Газотранспортна система України втратила до 10 мільйонів кубометрів газу через учорашній вибух на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» у Полтавській області. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

«17 червня 2014 року близько 14 години на території сіл Безсали та Красне Лохвицького району   Полтавської області на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» стався вибух, в результаті якого з газотранспортної системи втрачено до 10 млн куб. м природного газу. Правоохоронні органи   розглядають терористичний акт як ключову версію події», - зазначили у міністерстві.

Там зауважили, що вибух за часом збігся із припиненням поставок від російського «Газпрому» для потреб України та фактичним виходом РФ з переговорного процесу за участю Єврокомісії.

«Є підстави вважати, що такий… збіг не є випадковим, і вибух є спланованою диверсією, метою якої є дискредитація української газотранспортної системи та українського маршруту транспортування природного газу до країн ЄС», - відзначили в Міненерго й знову натякнули на можливу причетність Росії з огляду на просування «Південного потоку».

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков уже заявив, що вибух на газопроводі – теракт.

admin

ТЕГИ : Арсен Аваковвино

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат