Податкова розказала закарпатцям, як подати декларацію

admin 12.06.2014 10:09 СОЦІО

Подання декларації у разі відмови від застосування спрощеної системи оподаткування.

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування з першого числа місяця, наступного за податковим звітним кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів (за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу з єдиного податку та/або інших податків і зборів, які платники єдиного податку сплачують відповідно до глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України).

Зазначену заяву потрібно подати до органу доходів і зборів за місцем реєстрації не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року). Відповідно, з наступного кварталу (року) фізична особа-підприємець-платник єдиного податку першої або другої групи переходить на сплату інших податків і зборів та зобов’язаний подати податкову декларацію за податковий (звітний) квартал, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування, з наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу або протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Порядок відмови від спрощеної системи оподаткування визначений положеннями статті 298 Податкового кодексу України, терміни подання вказаних податкових декларацій визначені пп.49.18.2. та 49.18.3 п. 49.18 ст.49 цього Кодексу.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиМіндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат