Очна дуель ціною в срібні нагороди

Євген Свищо для rionews 17.01.2014 20:21 СПОРТ

Раніше на сайті rionews ви мали змогу ознайомитись із перебігом подій у двох головних матчах відкритого новорічно-різдвяного чемпіонату Іршавщини з міні-футболу. Пропонуємо вашій увазі аналіз третього за значенням поєдинку турніру між срібним та бронзоаим призерами –   «Іршавою» та «Великими Комятами».

Загалом гра була одна із найдинамічніших на турнірі. Перевагу майже за всіма показниками мали іршавці: за атакувальними діями – 33:31, за гострими моментами – 24:21, за ударами – 17:11, за створеними кутовими на чужих воротах – 4:2, за вдалими діями польових гравців у захисті – 14:13.

Рівновага була тільки за кількома компонентами: влучаннями в площину воріт – 6:6, порушеннями правил – 1:1 (доволі коректний поєдинок!) та вдалими діями воротарів – 7:7.    

У першому таймі іршавці мали перевагу над опонентами за атакувальними діями – 20:13, гострими моментами – 14:8, ударами – 8:6 та кутовими – 4:2. І це при тому, що ком’ятці першого пострілу завдали вже на 5-8 секундах після стартового свистка (найшвидша атака турніру), який до того ж виявився влучним, та воротар відбив м’яч ногою. «Великі ком’яти» в 1-му таймі мали перевагу за влучаннями в площину воріт – 4:2. Та головним їх досягненням вважаємо лідерство за вдалими діями воротарів – 6:4 та корисними   діями польових гравців у захисті – 10:4.  

Вже на початку 1 тайму, коли іршавці створили вдвічі більше гостроти біля воріт суперника – 6:3 та та мали таку ж перевагу за ударами – 4:2, ком’ятські польові гравці двічі вигравали боротьбу біля своїх воріт. Ще чотири рази на видноті був їх воротар, який відбивав удари і випереджав нападників та переривав прострільні передачі, спрямовані на них. Це завзяття дало «Великим ком’ятам» стартову перевагу за влучаннями в площину – 2:1, однак рахунок залишився сухим – 0:0.  

Середина тайму пройшла трохи рівніше. Іршавці випередили опонентів тільки за атакувальними діями – 7:6, гострими моментами – 3:2, порушеннями правил та створеними кутовими – по 1:0. Повна рівновага була за ударами та вдалими діями воротарів – по 1:1. ком’ятці були трохи кращі вдалими діями польових гравців у захисті – 4:3 та влучаннями в площину – 1:0. Та ці показники не вплинули на загальний   рахунок – 0:0.

Кінцівку 1-го тайму «Іршава» провела трохи краще. Вона мала перевагу за атакувальними діями – 6:4, гострими моментами – 5:3 та заробленими кутовими – 1:0. «Великі ком’яти» компенсували цей недолік вправнішими діями польових гравців у захисті – 4:1. У решті компонентів була рівновага: за ударами – 3:3, за влучаннями в площину воріт – 1:1 та за вдалими діями воротарів – 1:1. Тому не виглядало дивним, що на перерву команди пішли за того ж рахунку – 0:0.

У другому таймі «Великі ком’яти» мали перевагу тільки за атакамувальними діями – 18:13, гострими моментами – 13:10, заробленими кутовими – 2:0 та порушеннями правил – 1:0. Водночас, «Іршава» мала подвійну перевагу над суперником за ударами – 9:5 та влучаннями в площину воріт – 4:2. Втричі краще за опонентів діяли як іршавський воротар – 3:1, так і його партнери по захисту – 10:3. Таку перевагу не втілити у забитий гол просто гріх.    

Загалом друга половина матчу була доволі нестабільною і неоднозначною. На її початку «Великі ком’яти» домінували в контролі над м’ячем, створили вдвічі більше атакувальних дій – 9:4, гострих моментів – 6:3 та ударів – 4:2. Вони мали перевагу й за заробленими кутовими – 2:0. У поті чола працювали іршавські захисники, які були помітнішими за своїх суперників у відборі м’яча – 4:1. З огляду на останній штрих, не виглядає дивною перевага «Іршави» за влучаннями в площину – 2:1 та більшою кількістю позитивних дій ком’ятського воротаря – 1:0. Першим зламом у грі стала 14 хвилина, коли під час однієї з атак суперника кращий бомбардир «Іршави» Іван Ільницький перехопив м’яч, промчав трохи вперед і завдав влучного удару повз спантеличеного воротаря «Великих ком’ят» – 1:0.

Цей успіх подіяв на городян позитивно і в середині 2-го тайму вони виглядали краще за більшістю показників: за атакувальними діями – 6:4, за гострими моментами – 4:3, за ударами – 3:0, за влучаннями в площину – 1:0, за вдалими діями як воротарів – 1:0, та захисників – 3:2. ком’ятці випередили суперника тільки за порушеннями правил – 1:0. «Іршава» в цьому відрізку знову реалізувала одну із своїх нагод. Контратака на 16 хвилині завершилась, згаданими вище влучним пострілом у лівий кут – 2:0. Цей момент реалізував один із прихованих козирних тузів клубу Федір Копин, що вчасно вийшов на заміну.  

У кінці 2-го тайму «Великі ком’яти» доклали чимало зусиль, щоб змінити перебіг подій. Сприяла цьому й тактика суперника, який віддав ініціативу гостям із краю виноградників. Про це свідчить перевага Мудри і компанії за атакувальними діями – 5:3 та гострими моментами – 4:3. Та тричі у захисті надійно зіграли іршавські польові гравці. Ще двічі був на висоті їх воротар. Опоненти такими діями в кінцівці не запам'ятались і могли за це поплатитись розгромом. «Іршава» завдала значно більше ударів – 4:1. На щастя для її суперника збився приціл у центрфорварда команди Михайла Чедрика, тому за влучаннями в площину була рівновага – 1:1. Та іршавці могли залишити поле у набагато кращому гуморі, якби фортуна не повернулась до них темрявою в середині 20 хвилини. Вони вчергове вдало зіграли у відборі м’яча і організували контратаку. На її завершенні знову був Чедрик. Михайло цілив у правий нижній кут, та суперника врятувала стійка. Фінальний свисток застав «Великі ком’яти» на чужій половині майданчика за тієї ж переваги на користь суперника – 2:0.

                                                                           

Євген Свищо для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат