За півроку у Закарпатті буде простіше відкрити бізнес

admin 04.06.2014 11:03 СОЦІО

З листопада спрощується процедура відкриття бізнесу.

У Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області зазначають, що з листопада 2014 року спрощується процедура відкриття бізнесу. Основні аспекти спрощення – реєстраційний збір за проведення держреєстрації юрособи та фізособи-підприємця не справлятиметься, електронний цифровий підпис під час держреєстрації відміняється, а використання печаток буде добровільним.

Водночас, збір залишається тільки за держреєстрацію змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, а також імені або місця проживання фізичної особи-підприємця.

Також передбачено скасування норми, за якою, в разі відмови в проведенні держреєстрації юридичної особи чи фізичної особи-підприємця, реєстраційний збір не повертається. Зокрема, держреєстратор, крім органів доходів і зборів, органів статистики та Пенсійного фонду, повідомлятиме і фонди соціального страхування про факт держреєстрації юридичної чи фізичної особи-підприємця.

Фахівці зазначають, що внормовано та розширено обсяг відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до яких надається доступ на офіційному сайті спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації. Так, наявність повноважень для вчинення правочинів від імені юридичної особи можна буде легко перевірити за інформацією з ЄДР через мережу Інтернет. Крім того, скасовано обов’язкову наявність печатки у суб’єктів приватного права.

Ці зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» від 15 квітня 2014 року №1206-VII.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : Міндоходівбізнес

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат