Шахи. У цьогорічному турнірі Петросяна переміг Ярослав Щербак зі Сваляви

03.06.2014 16:57 СПОРТ

 

1 червня, у День захисту дітей, в Ужгородському Центрі студентського дозвілля «Ювентус» відбувся традиційний меморіальний турнір, присвячений вшануванню пам’яті видатного вірменського гросмейстера, 9-го чемпіона світу Тиграна Петросяна.

Перший подібний турнір, нагадаємо, відбувся у далекому вже 2006-му. Саме тоді голова Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат»   Сергій Нікогосян — надзвичайно енергійна людина, справжній патріот не тільки своєї рідної Вірменії,   а й України, яка стала у 90-х роках його другою Батьківщиною, звернувся у міську шахову федерацію з пропозицією провести шаховий турнір на честь вшанування свого знаменитого співвітчизника. Звичайно ж, шахісти радо пристали на цю пропозицію, і «великий почин» було зроблено. Окрім Сергія Нікогосяна,   як кажуть, вклали душу у ці популярні змагання теперішній голова вірменського товариства Вардан Товмасян, відомий спортсмен та головний спонсор змагання Андранік Нікогосян, ентузіасти шахового руху на Закарпатті Семен Найгебавер, Аркадій Ворович та інші.

Кінець травня кожного року наша шахова молодь очікує з особливим нетерпінням, адже саме у ці дні вона має можливість позмагатися із сильними суперниками за солідні спонсорські призи, які є неодмінним атрибутом кожного петросянівського меморіалу.  

У цьогорічному турнірі взяли участь 35 юних каспарових з Ужгорода, Мукачева, Берегова, Виноградова і Сваляви – всього 27 хлопчиків та 8 дівчаток віком до 13 років. Діти грали у 7 турів   швейцарської системи за регламентом швидких шахів. Перемогу у турнірі святкував здібний свалявчанин Ярослав Щербак. Друге місце посів Дмитро Овчаренко з Ужгорода, а третє — Валадіс Пеппас з Мукачева. Своя конкуренція була і у дівчат, хоча усі вони грали в одному турнірі з хлопцями. Найкраще виступила мукачівка Юлія Данкулинець. Друге місце посіла Євгенія Тимошенко, яка лише на півочка поступилася переможниці. Дотепні організатори під час нагородження жартівливо порадили юній ужгородці на другий рік так заплести косу, як її знаменита однофамільниця, тоді Євгенія неодмінно буде першою! Третє призове місце посіла   виноградівка Каріна Маді, що стало приємною несподіванкою не тільки для організаторів, а й навіть для тренера Каріни Володимира Кобаля.

На урочистому закритті турніру усіх призерів нагородив грамотами, медалями та призами головний спонсор змагання Андранік Нікогосян. Не забули гостинні організатори і про наймолодших учасників, які лише розпочинають свій шлях в оволодінні давньою грою. Також отримали шахову літературу   найуспішніші   гравці Берегова і Виноградова. Черговий   меморіальний   турнір завдяки зусиллям керівників   вірменського товариства «Арарат» та шахової федерації перетворився на справжнє спортивне свято і став важливою віхою у шаховому житті нашого краю.

ТЕГИ : шахимеморіал Тиграна Петросяна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат