Міндоходів запропонувало, як вивести алкоголь з тіні

admin 29.05.2014 09:35 СОЦІО

Міндоходів пропонує максимально посилити контроль на ринку спирту.

Міністерство доходів і зборів України пропонує максимально посилити контроль на ринку спирту, зокрема, за виробництвом, реалізацією та використанням цього продукту. Про це повідомив заступник Міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко.

Відомство виступило з ініціативою провести масштабні перевірки щодо цільового використання спирту у фармацевтичній галузі. Одночасно Міндоходів вважає за необхідне перевірити використання спирту для виробництва міцного алкоголю та випуску біоетанолу.

На думку Володимира Хоменка, такі дії зведуть до мінімуму тіньовий ринок спирту та міцного алкоголю.

Також він поінформував про відновлення повноцінної роботи податкових постів на спиртових заводах.

«Ми продовжуємо перевіряти учасників ринку алкоголю для боротьби з тіньовим ринком та забезпечення надходжень податків у державну казну. Слідчі дії відбуваються у 38 містах діяльності ДП «Укрспирт», у тому числі в головному офісі підприємства, та 11 місцях можливого незаконного виробництва алкогольної продукції. Також відпрацьовуємо 8 легальних виробників за підозрою у виготовленні та реалізації не облікованої продукції без сплати податків», — заявив Володимир Хоменко.

Він нагадав, що перша стадія операції «Акциз-2014», яка завершилася 15 травня 2014, засвідчила позитивну динаміку скорочення тіньового ринку алкоголю.

«За рахунок зменшення тіньового ринку забезпечено виконання індикативних показників за квітень по надходженню акцизного податку на рівні 107,3 відсотка (близько 2 млрд. гривень). У квітні тільки підприємства лікеро-горілчаної галузі перерахували до бюджету акцизу на 207,8 млн. гривень більше, ніж у березні поточного року», — підкреслив Володимир Хоменко.

admin


За матеріалами прес-служби Міндоходів

ТЕГИ : Міндоходівалкоголь

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат