102 мігрантів затримали у Закарпатті

admin 28.05.2014 11:54 КРИМІНАЛ

Чопські прикордонники підвели підсумки діяльності з початку року.

Днями в управлінні Чопського прикордонного загону відбулась службова нарада з підбиття підсумків діяльності за поточний рік. В нараді взяли участь керівництво та офіцери прикордонного загону, а також начальники відділів, які дислокуються в Ужгородському, Перечинському та Великоберезнянському районах.

Як було відмічено першим заступником начальника загону, охорона кордону на ділянці Чопського загону здійснювалась в умовах досить напруженої обстановки, яку, в основному, зумовлював потік незаконних мігрантів. Адже цьогоріч бійцями Чопського загону за спробу незаконного перетинання кордону затримано на 15% більше незаконних мігрантів, ніж за аналогічний період 2013 року, при тому, що кількість всіх випадків затримань зменшилась на чверть. Це свідчить про збільшення чисельності самих груп «мандрівників». Наприклад, у березні неподалік Ужгорода «зелені берети» затримали групу незаконних мігрантів чисельністю 33 особи.

Загалом, за звітний період поточного року підрозділами охорони кордону затримано 102 незаконних мігранти. Самостійно та у взаємодії з іншими правоохоронними органами у 125 випадках припинено незаконне переміщення товарів через кордон, в тому числі сигарет, на суму майже 4 мільйони гривень. Крім того, під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон виявлено 2 одиниці зброї та 18 боєприпасів, 130 грамів наркотичних речовин. Під час здійснення паспортного контролю інспекторами виявлено 2 підроблених, 2 чужих та 40 недійсних паспортних документів. Через кордон не пропущено близько 180 осіб, у 109 випадках було виявлено порушення правил перебування іноземців в Україні. До адміністративної відповідальності притягнуто 264 особи на яких накладено штрафів на суму понад 450 тисяч гривень.

Слід також зазначити, що обстановка, яка складалась останнім часом в АР Крим та південно-східних областях України «внесла корективи» у порядок здійснення оперативно-службової діяльності Чопського загону. Так, з числа персоналу загону для посилення охорони східних рубежів було відряджено понад 50 військовослужбовців. Управління та підрозділи охорони кордону були переведені на посилений режим служби, до охорони кордону та прикордонних об’єктів залучено додаткові сили та засоби. Власними силами та за допомоги меценатів краю проведено дозабезпечення всіх підрозділів матеріально-технічними засобами.

admin


За матеріалами прес-служби Чопського прикордонного загону

ТЕГИ : нелегалиКонтрабандаЧопський прикордонний загін

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат