На Закарпатті за три весняні місяці 2014 року видано понад 3,3 тисячі електронних ключів

admin 27.05.2014 16:55 ПОДІЇ

Протягом березня, квітня та з початку травня в представництвах АЦСК ІДД Міндоходів в Ужгороді та Тячеві представникам підприємств, установ, організацій, фізичним особам-підприємцям і просто громадянам видано 3 305 електронних цифрових підписів.


Система цифрового підпису передбачає наявність у кожного користувача свого таємного ключа, який використовується для формування підпису (шифрування інформації), а також відкритого ключа, який міститься в Сертифікаті відкритого ключа, що призначений для розшифрування ЕЦП і одержання інформації, яка знаходиться у звіті.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року Акредитований центр сертифікації ключів ІДД Міндоходів перейшов на використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа. Такий формат криптографічних повідомлень підвищує захист та безпеку подання звітності в електронному вигляді за допомогою електронного цифрового підпису та забезпечує високий рівень надійності захисту конфіденційної інформації. Електронний цифровий підпис видається безкоштовно терміном на два роки.

Подання звітності в електронному вигляді має чимало переваг над паперовою системою. Це, зокрема, зменшення паперового документообігу, спрощення процедури подання звітності до органів Міндоходів, гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних та методологічних помилок, підтвердження доставки звітності, конфіденційність інформації.

Ключ електронного цифрового підпису дає змогу звітувати або подавати декларації в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України, також він стане у нагоді у електронному документообігу з Міністерством юстиції України, приватними та державними нотаріусами.

Крім того, Акредитованим центром сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів створено інформаційний відеоматеріал (http://youtu.be/CQclbjqi7Og) щодо самостійної генерації ключів підписувачем за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Цей відеоматеріал буде корисним для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності, які розглядають можливість отримання послуг електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД Міндоходів та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року №1452 здійснюють генерацію особистих та відкритих ключів безпосередньо в установі.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат