Міндоходів навчало маленьких ужгородців податковій культурі

admin 26.05.2014 11:13 СОЦІО

У рамках співпраці із навчальними закладами та з метою виховання податкової культури у молоді фахівці ДПІ у м.Ужгороді провели зустріч «День відкритих дверей» із учнями 10-го класу НВК «Ужгородський економічний ліцей, ЗОШ І-ІІ ступенів».

Заступник начальника інспекції В.І. Дюлай розповів учням, що жодна сучасна держава в теперішній час не може існувати та розвиватись без податкової системи.
«Враховуючи, що останнім часом у засобах масової інформації, у соціальних мережах Інтернет, які так любить молодь, з’явилося настільки багато податкової інформації, учні все більше стали цікавитися цією важливою тематикою. І наш обов»язок їм про це розповісти», – зазначив В.І. Дюлай.

Слухачів ознайомили з історією виникнення податкової системи, з підрозділами структури, їхніми завданнями та досягненнями.

Заступник начальника також наголосив, що високого рівня добровільної сплати податків  можна досягти лише змалку виховуючи у громадян усвідомлення свого обов’язку робити це. 
Особливу увагу школярів було звернуто на подальше наближення податкового законодавства України до законодавства ЄС із урахуванням перспективи поглиблення економічної інтеграції з Європейським Співтовариством.
Завідувач інформаційно-комунікаційного сектору М.Ф. Попович зазначив, що органи Міндоходів - це не тільки механізм забезпечення фінансових надходжень до держбюджету, але і сервісна служба, яка має полегшити та оптимізувати співробітництво громадян, суб»єктів господарювання та держави.

Також податківці ознайомили молодь із змінами, які відбулися у податковому законодавстві нашої держави, адже сьогоднішні школярі та студенти – це наші майбутні платники податків, які повинні орієнтуватися у податковому законодавстві.

admin


За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ТЕГИ : податкидіти

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат