У Закарпатті змагалися тенісисти з обмеженими можливостями (ФОТО)

admin 23.05.2014 11:10 СПОРТ

20-22 травня у спорткомплексі «Юність» проводився   Відкритий турнір з настільного тенісу серед спортсменів з УОРА, вадами слуху та ВРФР.

Організатори змагань Управління у справах молоді та спорту Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА, ЗОЦФКСІ «Інваспорт», Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, Закарпатський обласний осередок спортивної федерації глухих України, Обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів. Найбільше зусиль для організації і проведення турніру доклав Голова Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Лизанець Олександр Михайлович.

У змаганнях прийняли 60 спортсменів з Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Рівенської, Житомирської, Хмельницької областей   , а також представники Берегівського, Іршавського, Мукачівського, Ужгородського районів Закарпатської області. На жаль, в останню мить відмовились від участі в турнірі представники Словаччини, Молдови і РФ.

Щодо результатів змагань, то серед дівчат з ураженням ОРА І місце посіла Нікітчук Ірина з Луцька,   ІІ – Нодь Вікторія (Берегово), ІІІ – Квак Калина (Берегово).
Серед дівчат з вадами РФР   І місце посіла Карпук Світлана   з Кременчуга,   ІІ – Пеленьо Мар’яна   (Львів), ІІІ – Євчинець Маріанна (Чертеж).
У молодшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з ураженням ОРА переміг Остапчук Віталій з м. Рівне, ІІ – Вегера Назар (Рівне), ІІІ – Воскобійник Юрій (Іршава).

У молодшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з вадами РФР: І – Свида Микола (учень Чертежської спеціальної школи-інтернату), ІІ – Бумбак Олександр (учень Домбоківської спеціальної школи-інтернату), ІІІ – Онишко Назар (м. Львів)   .
У старшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з вадами РФР: І – Касинець Іван (учень Чертежської спеціальної школи-інтернату), ІІ – Мірявчик Василь (Ужгород), ІІІ -   Дацків Павло (Львів).

Серед спортсменів-візочників перемогу святкував Сухан Олександр з Мукачева, ІІ – Пашков Андрій (Мукачево), ІІІ – Шкріба Дмитро (Ужгород).
Найзапекліша боротьба була в групі спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (стоячі), адже тут приймали участь спортсмени, які змагаються у рейтингових змаганнях серед здорових спортсменів. По ступеню ураження спортсменів класифіковано на дві групи: класи 6-7 та класи 8-10.

У групі 6-7 класів: І – Рошинець Віктор (м. Берегово), ІІ – Кота Іштван (м. Берегово), ІІІ - Марчук Михайло (м. Рівне).
У групі 8-10 класів: Золото виборов Небельський Олександр з Хмельницького, срібним призером став Лизанець Олександр з Ужгорода, а Новицький Данило з Волинської області отримав бронзу.

Серед дівчат з вадами слуху сильнішою виявилась Ців’юк Оксана з Івано-Франківська, Васильєва Вікторія та Пиндик Діана з Хмельницького посіли ІІ, ІІІ місця відповідно.
Серед чоловіків з вадами слуху: І - Фовріш Йосип (Берегово), ІІ- Квак Іван (Берегово), ІІІ – Белей Сергій (Ужгород).
Переможці та призери турніру були нагороджені грамотами, медалями та кубками, всі учасники отримали пам’ятні подарунки.                                                    

Генеральними спонсорами турніру стали Депутат Верховної Ради України Балога В.І. і ПрАТ «Єврокар». Спонсорами виступили ТОВ «Фава-технікс» і голова Закарпатської ОДА Лунченко В.В. Посильну допомогу у проведенні цього заходу надав Ужгородський коледж культури і мистецтв, творчі колективи якого виступили перед учасниками на відкритті турніру.

Активно долучились до організації турніру в.о. Ужгородського міського голови В.І. Щадей, директор спорткомплексу «Юність» Іван Іванович Риляк, спортивний центр «Водолей»,   кафе «Фантазія», ресторан Lychee, ТОВ «ТІП-ТОП», ПАТ «Приватбанк», ТОВ Епіцентр», Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Закарпатський краєзнавчий музей.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : тенісзмагання

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат