Закарпатгаз знизив ставки за стандартне приєднання на 20 %

admin 21.05.2014 15:46 ПОДІЇ

Зміни встановлені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Шановні споживачі, повідомляємо, що з 29 квітня 2014 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, знижено ставки плати за Стандартне приєднання електроустановок Замовників до електричних мереж.

Відтак Ставку плати за однофазне (1ф) приєднання у сільській місцевості, яка є найпопулярнішою у Закарпатській області, знижено на 15,28 % від попередньої, та на 19,8% від минулорічної. Від 29.04.2014 року вона складе 732 грн (з ПДВ) за 1 кВт замовленої до приєднання потужності.

Нагадаємо, з січня 2014 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, знижено ставки плати за Стандартне приєднання електроустановок Замовників до електричних мереж: тоді ставку плати за однофазне (1ф) приєднання у сільській місцевості, яка є найпопулярнішою у Закарпатській області, було знижено на 5,3 % від минулорічної.

За додатковою інформацією та роз’ясненнями рекомендуємо звертатися до Кол-центру ПАТ «Закарпаттяобленерго» за номерами телефонів за номерами: 0800 50 16 20 або (0312) 61-94-94. Дзвінки на багатоканальний номер 0 800 50 16 20 зі стаціонарних та мобільних телефонів на території України для споживачів є безкоштовними. Дзвінки за міським номером в Ужгороді (0312) 61-94-94 оплачуються згідно з діючими тарифами міського чи міжміського зв'язку.


Дирекція ПАТ «Закарпаттяобленерго»

Для довідки

22 червня 2012 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій», який набув чинності з 1 січня 2013 р. Закон прийнято для недопущення зловживання суб'єктами господарювання, що надають послуги з приєднання електроустановок до електричних мереж, своїм монопольним становищем та забезпечення рівноправного становища суб'єктів господарювання, а також для законодавчого врегулювання питання приєднання та плати за приєднання об'єктів споживачів до електричних мереж (збільшення потужності існуючих).

Для реалізації положень Закону Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, затвердила Ставки плати за стандартне приєднання електроустановок (постанова від 25 грудня 2012 р. № 1695), Правила приєднання електроустановок до електричних мереж (постанова від 17 січня п. р. № 32) та Методику розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж (постанова від 12 лютого п. р. № 115).
Згідно з Законом, змінено юридичну сутність приєднання, яке переведено в ранг платної послуги, що надає електропередавальна організація. Крім того, для спрощення процедури приєднання для більш ніж 95% замовників передбачене впровадження стандартного приєднання - максимально спрощеної процедури з ціною послуги, яка відома до укладення договору. У разі нестандартного приєднання (5 % замовників) вартість послуги визначається за проектною документацією відповідно до замовленої потужності та стягується пропорційно заявленій потужності.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат