Приєднувач Закарпаття до Угорщини виявився російським шпигуном

admin 16.05.2014 09:53 ПОДІЇ

Угорського депутата Європарламенту, члена партії “Йоббік” Белу Ковача запідозрили у шпигунстві на користь Москви, -- повідомляє Євроньюс.

Генеральний прокурор Угорщини Петер Полт звернувся до Брюсселя з проханням позбавити Ковача депутатського імунітету. Ультраправий політик був спостерігачем у Криму на так званому референдумі про приєднання до Російської Федерації. Бела Ковач свою вину заперечує.

Бела Ковач, депутат Європарламенту: “Я ніколи не працював у жодних таємних службах, ні в угорських, ні в іноземних. Ніколи з ними не співпрацював, і вони ніколи до мене з такими проханнями не зверталися.”

На думку угорських правоохоронців, Ковач надто часто зустрічався з російськими дипломатами та щомісяця літав до Москви. Праворадикал одружений з громадянкою Російської Федерації, яка, за даними преси, раніше була агенткою КДБ.

Ґейза Фазекаш, речниця Генпрокуратури Угорщини: “Генеральна прокуратура розслідує серйозний злочин, але деталі слідства не можна оприлюднювати. Саме тому я не можу сказати, в чому полягає злочин. Можу лише уточнити, що закон передбачає за такий злочин позбавлення волі на термін від 2 до 8 років.”

У Європарламенті підтвердили отримання звернення генпрокурора Угорщини, однак позбавлення Бели Ковача депутатського імунітету зможе розглянути уже новий склад парламенту.

Це буде можливо, якщо праворадикальний політик знову здобуде мандат на виборах 25 травня. У цьому сумнівів майже немає. Бела Ковач — третій у списку “Йоббіка” на виборах до Європарламенту. Ультраправа партія на парламентських виборах в Угорщині у квітні здобула 16,67% голосів.

Андреа Хояґош, кореспондент Євроньюз: “Шпигунський скандал вибухнув після публікації у газеті “Мадяр Немзет”, яка стверджує, що Белі Ковачу вже висунули звинувачення. Утім, офіційно цю інформацію ніхто не підтверджує.”

Як відомо, Бела Ковач активно пропагує автономію Закарпаття і приєднання Закарпаття до Угорщини.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат