Міндоходів повідомляє закарпатців про зміни в орендній платі за землю

admin 16.05.2014 10:20 СОЦІО

Орендна плата за землю не може бути меншою за 3 % від нормативної оцінки землі.

Такі зміни до податкового законодавства внесено Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

У зв’язку з цим, платникам орендної плати за землю, як юридичним, так і фізичним особам – підприємцям, необхідно переглянути наявні договори оренди землі, внести до них зміни, відповідно до вимог закону, та здійснити коригування грошових зобов’язань в декларації, відповідно до договорів.

Згідно закону, тепер для всіх категорій земель, у тому числі для земель сільськогосподарського призначення, розмір орендної плати встановлюється в договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою 3% нормативної грошової оцінки.

Крім того, за статтею 286 Податкового кодексу України, визначено, що у разі зміни протягом року об’єкта та/або бази оподаткування, платники плати за землю подають податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : Міндоходівподаткиоренда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат