Децентралізація влади сприятиме міжнародній допомозі у регіонах, вважає О. Вілкул

admin 15.05.2014 16:31 СОЦІО

У Брюсселі пройшов Європейський бізнес форум. На відкритті Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу наголосив на необхідності пошуку нових рецептів виходу Європи з кризи. У рамках форуму Олександр Вілкул провів індивідуальні зустрічі з єврокомісаром з регіонального розвитку Йоханнесом Ханом, Президентом Асамблеї Європейських Регіонів Ханді Базатлі і з керівниками ряду європейських регіонів.

- На жаль Україна є найбільш централізованою країною в Європі. І децентралізація з точки зору економічних питань, про які говорив сьогодні пан єврокомісар , і культурних питань , те ж саме з організаційних питань , є сьогодні одним з найкращих варіантів рішень для України в рамках єдиної унітарної країни , - сказав Олександр Вілкул на саміті.
Торік в Україні за підтримки міжнародних організацій реалізовувалися близько 300 проектів з модернізації ЖКГ , розвитку місцевого самоврядування та енергозбереження . Завдяки цьому , зокрема , майже на 10 % в 2013 році було скорочено споживання газу підприємствами теплокомуненерго. На 2014 рік були підготовлені міжнародні проекти на суму більше 20 млрд грн. Але зараз їх реалізація знаходиться під загрозою. Причина - політична ситуація і відсутність реальних можливостей для розвитку регіонів.

- Децентралізація влади розширить можливості отримання українськими регіонами міжнародної матеріальної та технічної допомоги , яка буде спрямована на підвищення якості комунальних послуг , розвиток місцевого самоврядування , на те , щоб міста і села ставали кращими, - сказав Вілкул.

Для організації прямих контактів українських регіонів з регіонами ЄС та Єврокомісією на форумі обговорювалося відкриття Українського центру регіональних стратегій з представництвами в Києві і Брюсселі. Це посилить можливості українців реалізовувати спільні проекти та залучати фінансування в тому числі в рамках програми « Східного партнерства».

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат