Від сьогодні Європа відкрила кордони українським товарам

admin 15.05.2014 10:36 СОЦІО

Євросоюз відкрив для України свій ринок в односторонньому порядку. Обнулені приблизно 98% мит

Сьогодні, 15 травня , європейський ринок повноцінно відкрився для українських товарів і послуг, - пише ЛігаБізнесІнформ.

Обнулені близько 98 % мит. Заходи будуть діяти до 1 листопада. Єврокомісія сподівається , що до цього часу буде підписано угоду про вільну торгівлю з Україною , яке є частиною угоди про асоціацію.

За оцінками ЄС , угода про вільну торгівлю може заощадити Україні близько 500 мільйонів євро на рік на митах .

Нагадаємо, 21 березня Україна підписала політичну частину угоди про асоціацію з Євросоюзом. Сторони також підписали додатковий документ , так званий заключний акт , згідно з яким тимчасове , до затвердження в парламентах України та країн- членів ЄС , виконання політичної частини угоди почнеться негайно. Економічна частина набуде чинності після завершення виборчого процесу в Україні , в проміжку між літом 2014 і початком 2015 року. Додатковий документ може бути підписаний навіть за відсутності лідерів , на технічному рівні. Європейський союз також в односторонньому відмовився від будь-яких зборів на експорт українських товарів до ЄС і відтермінував питання щодо зняття таких зборів з товарів , які надходять на територію України .

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат