Податкова закликає ужгородців-єдинщиків сплатити відсотки з інших доходів (РОЗ’ЯСНЕННЯ)

admin 06.05.2014 12:20 СОЦІО

"ЗДІЙСНЮЙТЕ ТУ ДІЯЛЬНІСТЬ, ЯКА ЗАЗНАЧЕНА У ВАШИХ ДОКУМЕНТАХ", - пише інформаційно-комунікаційний сектр ДПІ у м.Ужгороді.

Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не має права здійснювати, в межах підприємницької діяльності, такі види діяльності, які не зазначені в його облікових даних. 
     
У разі якщо фізична особа - підприємець під час провадження підприємницької   діяльності, отримує доходи від видів діяльності не зазначених в облікових документах, такі доходи оподатковуються за   ставкою - 15 % (ст.293 ПКУ).
     
Пунктом 291.3 ст. 291 Податкового кодексу України визначено, що фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає певним вимогам, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цим кодексом.
     
Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.     У разі якщо фізична особа - підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими Податковим Кодексом України для платників податку - фізичних осіб (п.177.6. ст.177 ПКУ).
     
Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не має права здійснювати в межах підприємницької діяльності такі види діяльності, які не зазначені в його облікових даних.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного сектору ДПІ у м.Ужгороді

ТЕГИ : податкиМіндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат