475 мільйонів гривень одержало бюджет від Чопської митниці

admin 30.04.2014 09:38 СОЦІО

"Ми разом працюємо на державу", — такими словами відкрив засідання Громадської ради при ГУ Міндоходів у Закарпатській області її керівник, Володимир Суліма.

У порядку денному голова Громадської ради представив її членам в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Олексія Олександровича Петріченка та в.о. начальника Чопської митниці Міндоходів Ігоря Павловича Стрічика.

– Діяльність державних податкових органів, як була так і залишається – наповнення бюджету усіх рівнів. Слід відмітити, що два з великих платників податків Закарпаття перейшли на обслуговування в спеціалізовану інспекцію у Львові, щоб ви розуміли, частка цих двох платників у Державному бюджеті в 2013 році складала 12%. Та, незважаючи на це, за перший квартал 2014 року Головним управління Міндоходів у Закарпатській області мобілізовано до зведеного бюджету майже 498 млн. грн., що навіть більше на 2 млн. грн. ніж за аналогічний період минулого року, – зазначив під час свого виступу Олексій Петріченко, в.о. начальника ГУ Міндоходів у Закарпатській області.

На це відразу відреагували члени Громадської ради. Їх зацікавило яким чином вдалось досягнути такого позитивного результату.

– В першу чергу, це збільшились надходження від податку на доходи фізичних осіб, в основному за рахунок легалізації праці найманої робочої сили. Хоч тут ще є великий пласт роботи, та чимало вже зроблено і позитивні результати все таки є і ми відслідковуємо приріст. Так само зросла сплата єдиного податку, збору за спеціальне використання лісових ресурсів. Колосальна робота ведеться по земельному податку і тут теж є позитивна динаміка в надходженнях, – відповів членам Громадської ради Олексій Олександрович.

Також Олексій Петріченко відповів на запитання членів Громадської ради, які стосувались реформування податкової системи, перегляду прийнятих рішень, що приймались контролюючими органами та пройшли стадії судових розглядів.

– Ми відкриті до співпраці, діалогу, пропозицій та чітких прозорих дій з бізнесом на користь нашої держави, – підкреслив керівник органу доходів і зборів Закарпаття.

У свою чергу Ігор Стрічик, в.о. начальника Чопської митниці Міндоходів окреслив основні надходження до бюджету з боку митниці. Зокрема, 474 млн. 232 тис. грн. надійшли до бюджету з початку 2014 року, що на 35 млн. або на 8% більше ніж за аналогічний період 2013 року.

– Левовій частці надходжень до бюджету сприяло спрощення митних формальностей, зокрема, електронне декларування та скорочення часу митного оформлення на митних пунктах пропуску, зазначив Ігор Стрічик. Також фахівець відмітив посилення контролю за митними правопорушеннями, у результаті якого з початку року складено 270 протоколів про порушення митних правил, 104 протоколи, що містили ознаки кримінального злочину і, як результат – 1 млн. 867 тис. грн. направлено до бюджету.

Не оминули учасники зустрічі під час митного питання й тему боротьби з корупцією.

– Вкотре нагадую, що чекаю на конкретні факти. По кожному з них будуть прийняті найжорсткіші заходи реагування, – підкреслив Ігор Стрічик.

– Я сподіваюсь, що такі зустрічі у нас будуть часто. Хотілося б сказати, що ця Громадська рада – це дійсно дієвий орган. Люди хочуть працювати, хочуть щоб в нас щось мінялось в країні та в цілому в системі. Тому, якщо якісь будуть запитання до членів ГР, будь-ласка давайте, ми готові допомагати, ми готові йти на зустріч – тобто робити все, аби розвивати наше рідне Закарпаття, – такими словами завершив першу частину засідання Громадської ради Володимир Суліма.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : МіндоходівЧопська митниця

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат