Як в ужгородській ресторації готують салат веррін у з сьомги, авокадо і пармезаном (ФОТО, ВІДЕО)

РІО 29.04.2014 13:51 ДОЗВІЛЛЯ

 

Із європейської кухні прийшов на Закарпаття салат веррін — вишукана страва, винахідниками якої вважають французів. Страву готують і подають   у келиху чи іншому скляному посуді.  

Оригінальність підтверджується під час кожного наступного приготування, адже інгредієнти до верріну можуть бути на смак і розсуд того, хто готує і для кого.

В Ужгороді веррін пропонують у гостинному дворі Чарда. Неймовірно легкий у приготуванні, корисний, овочевий і некалорійний.

«Салат пісний, тому сьогодні його замовляють доволі охоче. Рослинні салати також на піку популярності», — розповідає шеф-кухар Тетяна Васько. На цій посаді в ресторані «Чарда» вона працює два роки.


Рецепти з фото і відео ужгородських кав’ярень споглядайте тут


Для приготування верріну потрібна сьомга, яку в «Чарді» солять самі. Також користуються попитом форель, фарширований короп, стейк із лососем, дорадо. Хоча фірмова страва гостинного двору — качка від шефа. Минулого року вона була хітом продажів.

Команда Rionews спостерігала за приготуванням верріну в келиху з сьомги з авокадо і пармезаном. Для нього потрібні такі інгредієнти (готовий очищений продукт): 40 грамів перепелиних яєць, сьомги, черрі, оливок, авокадо; 10 грамів пармезану, салату руколи; 10 грамів оливкової олії; 10 грамів соку лимона для авокадо.

Спочатку до келиха викладають руколу. Варто зазначити, що рослина дуже корисна, хоча за певну гірчинку у смаку чимало людей недооцінюють її. Натомість рукола здатна навіть побороти ракові захворювання. Після руколи викладають пармезан, шматочками чи натертий на терці. Затим оливки чорні без кісточок, нарізані на дрібні шматки, та помідори черрі.


Огляди ужгородських ресторацій з фото можна побачити тут


Особливого смаку верріну додає авокадо. Але його потрібно вміти вибирати, зазначає шеф-кухар. При натисканні повинні залишатися вм’ятини. Порізаний шматочками фрукт варто приправляти лимонним соком чи оливковою олією для підкреслення смаку. Авокадо смачне в поєднанні з сиром, лимоном тощо. Для салату фрукт нарізають маленькими пластинками.

Зверху веррін у келиху з сьомги з авокадо і пармезаном можна прикрасити руколою, полити оливковою олією. Після подавання до столу салат висипають з бокалу й перемішують. Відеорецепт страви переглядайте на сайті Rionews.com.ua у рубриці “Готуємо з Rionews”.

З інгредієнтами страва дозволяє фантазувати, зазначає шеф-кухар «Чарди» Тетяна Васько. Рибу смачно замінювати куркою, яйця і пармезан можна не додавати, замінюючи їх іншими овочами. А загалом — які продукти є вдома, те й вкладайте у веррін, головне, аби було з душею і смачно.  





За приготуванням верріну спостерігали:
Текст - Наталія Каралкіна
Фото – Янош Немеш
Відео - Евеліна Гурницька

РІО

ТЕГИ : УжгородкухняресторанрецептРест-тест

Коментарі :


 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Березень
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень
2025
1950
1951
1952
1953
1954
1955
1956
1957
1958
1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970
1971
1972
1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
2033
2034
2035
2036
2037
2038
2039
2040
2041
2042
2043
2044
2045
2046
2047
2048
2049
2050
НдлПндВтрСрдЧтвПтнСбт
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат