Як в ужгородській ресторації готують салат веррін у з сьомги, авокадо і пармезаном (ФОТО, ВІДЕО)

РІО 29.04.2014 13:51 ДОЗВІЛЛЯ

 

Із європейської кухні прийшов на Закарпаття салат веррін — вишукана страва, винахідниками якої вважають французів. Страву готують і подають   у келиху чи іншому скляному посуді.  

Оригінальність підтверджується під час кожного наступного приготування, адже інгредієнти до верріну можуть бути на смак і розсуд того, хто готує і для кого.

В Ужгороді веррін пропонують у гостинному дворі Чарда. Неймовірно легкий у приготуванні, корисний, овочевий і некалорійний.

«Салат пісний, тому сьогодні його замовляють доволі охоче. Рослинні салати також на піку популярності», — розповідає шеф-кухар Тетяна Васько. На цій посаді в ресторані «Чарда» вона працює два роки.


Рецепти з фото і відео ужгородських кав’ярень споглядайте тут


Для приготування верріну потрібна сьомга, яку в «Чарді» солять самі. Також користуються попитом форель, фарширований короп, стейк із лососем, дорадо. Хоча фірмова страва гостинного двору — качка від шефа. Минулого року вона була хітом продажів.

Команда Rionews спостерігала за приготуванням верріну в келиху з сьомги з авокадо і пармезаном. Для нього потрібні такі інгредієнти (готовий очищений продукт): 40 грамів перепелиних яєць, сьомги, черрі, оливок, авокадо; 10 грамів пармезану, салату руколи; 10 грамів оливкової олії; 10 грамів соку лимона для авокадо.

Спочатку до келиха викладають руколу. Варто зазначити, що рослина дуже корисна, хоча за певну гірчинку у смаку чимало людей недооцінюють її. Натомість рукола здатна навіть побороти ракові захворювання. Після руколи викладають пармезан, шматочками чи натертий на терці. Затим оливки чорні без кісточок, нарізані на дрібні шматки, та помідори черрі.


Огляди ужгородських ресторацій з фото можна побачити тут


Особливого смаку верріну додає авокадо. Але його потрібно вміти вибирати, зазначає шеф-кухар. При натисканні повинні залишатися вм’ятини. Порізаний шматочками фрукт варто приправляти лимонним соком чи оливковою олією для підкреслення смаку. Авокадо смачне в поєднанні з сиром, лимоном тощо. Для салату фрукт нарізають маленькими пластинками.

Зверху веррін у келиху з сьомги з авокадо і пармезаном можна прикрасити руколою, полити оливковою олією. Після подавання до столу салат висипають з бокалу й перемішують. Відеорецепт страви переглядайте на сайті Rionews.com.ua у рубриці “Готуємо з Rionews”.

З інгредієнтами страва дозволяє фантазувати, зазначає шеф-кухар «Чарди» Тетяна Васько. Рибу смачно замінювати куркою, яйця і пармезан можна не додавати, замінюючи їх іншими овочами. А загалом — які продукти є вдома, те й вкладайте у веррін, головне, аби було з душею і смачно.  





За приготуванням верріну спостерігали:
Текст - Наталія Каралкіна
Фото – Янош Немеш
Відео - Евеліна Гурницька

РІО

ТЕГИ : УжгородкухняресторанрецептРест-тест

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат