Росія хоче крові

26.04.2014 10:20 ПОЛІТИКА

Великоднє затишшя було занадто коротким. Російські терористи продовжили провокації на Сході України. Вони атакували склади зі зброєю в Артемівську, вони обстріляли наш літак і гелікоптер, вони вчинили провокацію з розстрілом мирної родини, а оголосили, що це зробив «Правий сектор».


А ще вони жорстоко вбили депутата Рибака. Це той, хто намагався встановити прапор України на міськраді Горлівки. Рибака викрали, потім над ним жорстоко знущалися. Розпороли живіт, одягли на спину рюкзак з піском і кинули ще живим помирати в річку. СБУ розшифрувало записи російських терористів, які планували вбивство Рибака. Це хворі циніки-фашисти.

Дружина вбитого депутата Рибака розповіла, що вона намагалася потрапити до міста на опізнання тіла чоловіка, однак її не пускали на блок-посту через міст. З її слів, на блок-постах стоять чеченці. «Там стоять люди з автоматами, люди чеченської національності, говорять з акцентом, із бородами. Міст був під охороною цих людей», — заявила вона.

Дивно, але наша влада якось запізно оголосила, що відновлює антитерористичну операцію. І дійсно було атаковано блок-пости сепаратистів у Слав’янську, однак відчутного ефекту операція не мала. «Під час бойового зіткнення до 5 терористів було знищено. З боку учасників АТО один боєць дістав поранення», — зазначено в повідомленні Міноборони. От і все. Уже через короткий час сепаратисти не просто відновили сили, але й оголосили, що мають для української армії багато «сюрпризів».

Однак найбільшим «сюрпризом» для України став початок крупномасштабних навчань російської армії поблизу кордонів нашої держави. Один із головних путінських терористів, міністр оборони Росії Шойгу почав видавати вже заздалегідь заготовлені фрази: «Проти мирних громадян діють підрозділи Національної гвардії, а також батальйони з екстремістів «Правого сектору»... «Придушення виступів мирного населення здійснюють перекинуті в Донецьк і Луганськ бійці спецпідрозділів Служби безпеки України, а також МВС», — сказав глава військового відомства Росії. «На кордоні з Росією, — продовжив він, — діють мотоманеврені групи, призначені для ведення диверсійної діяльності. Від збройних сил у операціях участь беруть 17-та танкова і 24-та механізована бригади, передислоковані з Заходу України». «За нашими даними, — повідомив Шойгу, — задіяне угруповання військ налічує понад 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю. До операції залучено близько 160 танків, понад 230 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації». Водночас, повідомив Шойгу, «в загонах проросійської самооборони на південному сході України налічується трохи більше 2 тисяч осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї».

Одним словом, терорист Шойгу дав зрозуміти, що Росія готова дати відсіч українській армії. Згодом і Рада Федерації Росії дала згоду на введення військ Росії в Україну і представник Росії в ООН з характерним прізвищем Чуркін також сказав, що введення військ його країни в Україну буде логічним.
Після цього наші силовики налякалися і знову призупинили антитерористичну операцію. Ми таки не готові дати відсіч російським агресорам. Принаймні наші силовики ще не насолодилися владою, щоб так швидко її позбутися. ЗМІ не так давно повідомляли, що керівник Адміністрації Президента України Сергій Пашинський літав із друзями на риболовлю вертольотом у той самий час, коли на Сході України сепаратисти захоплювали адмінбудівлі. Так от, шикарна рибалка Пашинського це лише квіточки. Наше рідне СБУ шикує ще краще: управління господарського забезпечення СБУ за результатами тендера уклало угоди на постачання риби та рибних продуктів на суму 426,47 тис. гривень.

Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Замовлено столові сорти риби, делікатесні сорти, кальмари і крабові палички. «Слабосолений лосось та ескалар холодного копчення обійдуться по 218,4 гривні за кг і 190,5 гривні за кг відповідно», — пише видання. Серед замовлених делікатесних сортів є філе лосося по 70,4 гривні за кг, форель по 86,5 й ескалар (масляна риба) по 67. Загалом же цього року господарський департамент СБУ оголосив тендерів на закупівлю продуктів харчування на загальну очікувану суму 5,46 млн. гривень. Наразі вже укладено угод на 1,73 млн. гривень. Так і хочеться запитати доморощених нишпорок: а попи вам не злипнуться? Йдіть ловити шпигунів і диверсантів, які тероризують країну, а не лососів їсти.

До речі, армія наша також любить гроші. Так, за навчання «Весняна злива» Генштаб виписав собі премію на 9 млн. 640 тис. гривень. Всього на премії за навчання «Весняна злива» пішло 20 млн. гривень. Генерал-лейтенант Департаменту фінансів Міноборони Марко дав на підпис міністрові оборони документ (із клопотанням начальника Генштабу), який той радісно підписав. На премії за навчання «Весняна злива» пішло 20 млн. грн. З них Сухопутним військам — 2 млн. 971 тис. гривень, Повітряним силам — 1 млн. 717 тис. гривень, оперативним командуванням по дрібницях. Зате Генштаб собі відірвав найжирніший шматок — 9 млн. 640 тис. гривень!» — написав у Facebook керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Він також зазначив, що Ген­штаб і «пальцем не поворухнув» під час виведення військово­службовців із Криму. «Зараз на сході наші військові якщо де й відкривають вогонь у порядку самооборони, то це всупереч волі Генштабу, під відповідальність командирів на місцях. На самих навчаннях «Весняна злива» і літаки падали, і танки вибухали. Мобілізація, за яку відповідає саме Генштаб, перетворилася в сумний цирк», — підкреслив Тимчук.

Ну і як нам тоді країну захищати? А захищати її потрібно, бо навіть на Сході України самі люди в більшості своїй прагнуть таки жити в Україні. Згідно з опитуванням громадської думки жителів Донецька, проведеного в березні місцевим Інститутом соціологічних досліджень та аналізу, дві третини донеччан бачать Донбас у складі України.

Разом із тим, за словами керівника інституту Володимира Кипеня, 20 відсотків опитаних готові підтримати російське військове вторгнення в Донбас. А ще приблизно стільки ж твердо мають намір підтримати українську армію і боротися з загарбниками.

Однак більшість донеччан не хочуть війни, дотримуються нейтралітету і чекають, поки ситуація вирішиться сама собою.
До речі, якою ж повинна бути агресія Росії проти України, щоб призначені на 25 травня вибори не відбулися? Голова ЦВК Охендовський переконаний, що вибори ніщо не зірве. Він зазначив, що голосування 25 травня станеться за будь-якої «політичної погоди» і попри непросту ситуацію на сході волевиявлення громадян не зірве ніщо. Побачимо…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат