"КРОТОН": Прокуратура тисне на закарпатських угорців

admin 24.04.2014 16:02 ПОДІЇ

Ще одна заява організації "КРОТОН" з приводу тиску націоналістичної прокуратури на угорськомовних закарпатців

В редакцію надійшла заява закарпатської патріотично-виховної організації "КРОТОН" щодо тиску прокуратури області на угорськомовних закарпатців.

"Ми змушені заявити, що глибоко стурбовані діями прокуратури області, яка почала чинити тиск на нацменшини нашого краю. З багатьох сіл Закарпаття, де компактно проживають угорці, до нас звертаються люди з проханням захистити їх від свавілля прокуратури. Прокурори викликають до себе угорськомовних закарпатців і під тиском вимагають від них пояснювати, яким чином вони отримали водійське посвідчення, якщо погано володіють українською мовою.

Допити проводяться без адвокатів, деякі закарпатські угорці не можуть прочитати протоколи допитів.
Не виключено, що наступними жертвами прокуратури будуть представники інших корінних нацменшин Закарпаття.

Як відомо, Генпрокурором України став представник української націоналістичної партії «Свобода» Олег Махницький, який народився у Львові.   І саме з його подачі все керівництво Закарпатської прокуратури є представниками Галичини: прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук народився у Львові; перший заступник обласного прокурора Роман Балита народився в Івано-Франківську; заступник прокурора області Андрій Бакай народився у Львові; прокурор Ужгорода Володимир Гаврилюк народився у Львові.

Ми звертаємося до всіх патріотів Закарпаття і особливо до депутатів Закарпатської обласної ради, які представляють корінні національні меншини краю, провести всі належні заходи, щоб унеможливити силовий терор проти корінних закарпатців, не допустити галицького екстремізму в нашому багатонаціональному мирному краї.

Закарпатці толерантні одне до одного, ми навчилися мирно співіснувати і поважати традиції та культуру представників усіх національностей, які населяють наш край. Намагання правоохоронців силою «навчити нас українського патріотизму» може мати лише зворотній ефект. Невже всі правові проблеми краю вирішені і в прокуратури немає більше іншої роботи, ніж тероризувати угорськомовних закарпатців? Закарпатці терплячі, але всьому є межа".

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат