У Закарпатті пропонують підняти ціни на проїзд

admin 22.04.2014 10:03 СОЦІО

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної міжвідомчої комісії з цінових питань, яка розглядала тарифи на перевезення пасажирів автобусами у приміському та міжміському внутрішньо­обласному сполученні.

З пропозиціями щодо перегляду зазначених тарифів, які востаннє переглядалися в краї ще у квітні 2012 року, до обласної влади звернулися представники Асоціації автомобільних пасажирських перевезень та перевізники. Адже відтоді відбулося збільшення собівартості проїзду, спричинене зростанням цін на паливо-мастильні матеріали, підвищенням мінімальної зарплати водіям та іншими важливими складовими собівартості тарифу.

Під час наради перевізники наголосили, що підставою для підвищення тарифів на перевезення є суттєве підняття цін на пальне — на 40%. Тому вони просять підняти тариф хоча б за проїзд, надавши чиновникам економічне обґрунтування підняття ціни та їх підтвердження.
Головуючий комісії – заступник голови ОДА Михайло Попович зазначив, що, зважаючи на зростання цін практично на всі потреби громадян, потрібно знайти компроміс із перевізниками та збалансувати соціально-економічні процеси, які нині відбуваються в державі.

Відтак влада йде на поступки, зменшуючи перевізникам тарифи на послуги із 17% до 14%. Це дасть можливість їм зекономити майже 2 млн. грн. Водночас обласна влада пропонує встановити тариф на рівні 30 копійок за 1 кілометр проїзду (раніше був 26 коп.). Це дозволить уникнути соціально-економічних наслідків, особливо для малозабезпечених верств населення.
Проект відповідного розпорядження голови ОДА щодо тарифів на перевезення пасажирів як у приміському, так і міжміському сполученнях буде розміщено на веб-сторінці облдержадміністрації для збору зауважень і пропозицій. Відповідно після регуляторних процедур, громадських слухань цей проект буде подаватися до прийняття.

admin


За матеріалами Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА

ТЕГИ : маршруткаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат