Виборів Президента не буде. Для збереження цілісності України потрібно вводити надзвичайний стан

admin 19.04.2014 16:37 ПОДІЇ

Якби я сам прочитав такий заголовок ще місяць назад, я б подумав, що його автор є якимось російським агентом. Але сьогодні я пишу це сам. І от чому.


Те, що відбувається зараз на Сході, є початком реальної контрреволюції, яку підготували Путін і Янукович. Уже зараз зрозуміло, що під керівництвом російських інструкторів у регіоні діють озброєні бандити   з угрупувань самого Януковича, Іванющенка, люди Ахметова. Для чого це Ахметову - до кінця не зрозуміло. Мабуть, Янукович або Путін можуть його шантажувати таким чином, що цей шантаж значить для нього більше, аніж інтереси бізнесу в інших частинах України і на Заході. Тарута і Ахметов, так само, як і Коломойський, брали на себе відповідальність за регіон, просили призначити лояльних силовиків,   і українська влада на це погодилася. Але Коломойський зробив свій вибір на користь України, а Ахметов - ні. Звичайно, ми не повинні забувати і про тих 20% людей, які навіть під час Революції гідності готові були голосувати за Януковича. Це теж українці. І теперішня українська влада не вела і не веде з ними діалог. Тоді, коли сам Янукович використовував технологію розділу України, Ющенко та ті демократи, які його підтримували, прийняли ці правила гри. Вони і зараз продовжують в них грати, ігноруючи, наприклад, ідею виборів за відкритими регіональними списками, які могли би зцементувати країну. Але час іде. До втрати Донбасу - один крок. За ними підуть атаки на Харків, Дніпропетровськ, Одесу.

Влада, яка захопилася поділом посад і погрузла у підкилимних домовленостях реальної політики, розгубилася в умовах реальної кризи. А в таких умовах діяти необхідно протилежно - спираючись не на безглузді домовленості зі спонсорами, а на фаховість і професіоналізм. Громадянам Сходу потрібно запропонувати реальне місцеве самоврядування та, як це не парадоксально, продемонструвати, що Київ відмовляється від корупції і починає жити та реформувати суспільство за західними правилами. При цьому враховувати регіональні і мовні особливості Сходу теж потрібно. Ми забули, що крім місцевих олігархів і бандитів,   там є творча і наукова інтелігенція, підприємці, які прагнуть прозорих правил гри. Їхнього голосу не чути, хоча саме їхні думки, думки тверезої і справжньої місцевої еліти, могли б зупинити безлад.

Щоб це робити,   українська влада має негайно припинити   бездіяльність у гуманітарній та інформаційній сферах.

Населення Донбасу, за даними українських соціологів,   мріє про сильну руку. Вони бачать таку руку російського полковника, який уже керує українською міліцією. А мали би бачити сильну руку призначеного сьогодні керівника антитерористичного центру Василя Крутова, наприклад.

Центр не зможе діяти без підтримки армії. Армія позавчора зупинилася перед барикадою в Слов"янську і відмовилася прикривати внутрішні війська, які повинні були атакувати терористів. Тобто відбулося те саме, що ми вже спостерігали тоді, коли Янукович хотів кинути армію проти Майдану. Військові відмовляються без введення надзвичайного або військового стану брати участь в операціях всередині країни.

Тому альтернативою для введення стану можуть бути лише негайні результативні переговори з Ахметовим, якщо його бажання не виходитимуть за межі можливого. І якщо, взагалі, він є людиною самостійною, а не повністю керованою з якихось причин Путіним чи Януковичем. В іншому випадку   - стан вводити необхідно. Армія має допомогти СБУ та міліції нейтралізувати лідерів-терористів і не допустити поширення цього бандитсько-російського вірусу на Харків, Одесу і інші регіони. Так, введення стану справа неприємна і ризикована. Так, Україна кровно зацікавлена у президентських виборах заради легітимізації влади. Але ми ж розуміємо, що на Луганщині і Донеччині виборів уже не буде? Хто ж їх тоді визнає? А будемо зволікати, не дочекаємося виборів і у інших областях. Те, що повинна зробити влада - почати діяти рішуче, чесно розмовляючи з власними співгромадянами. А то ми боїмося кожного пчиха і кожного троля у фейсбуці, і за цією боязню втрачаємо країну.

http://espreso.tv/

admin

Коментарі :


20.04.2014 09:58 СНАЙПЕР

Піди і стукнись головою в стіну..ти чувак сумашедшозбродний!Слава Степану Бандері!


19.04.2014 18:32 Микола

1. Війська проти населення, яке протестує проти силового захоплення влади купкою американських маріонеток? Це вже не демократія, що проголошує ЄС, це диктат сили. На очах всьго світу країну гвалтують, як безахисну дитину і волають, що це демократія! Але ж народ прокидається і відповість вибухом!
2. Ця влада себе дискредитувала і вже не має права на управління народом!
3. Надзвичайний стан треба було уводити, коли американські найманці в Києві та на заході громили органи управління, захоплювали військові частини та озброєння!
4. Кого з цих ворюг вибрати в президенти?
5. У теперішньому стані ні збіговисько прислужників олігархічних кланів, або як їх називають "верховна рада",   ні новий олігарх-перзидент - не лідери, вони не виведуть народ з критичного стану. Потрібні не американські, не європейські і не російські лідери!      
 


19.04.2014 17:45 Олександр

1. Антитерористична операція, проведення якої підтримав Парламент, дає можливість задіяти армію без проблем. Подивіться, шановний, як це роблять самі росіяни. І плювати вони хотіли на усіх, коли питання стосується боротьбі з озброєними терористами.

2. Введення надзвичайного стану нічого не вирішить, якщо силовики будкуть діяти непрофесійно. Це тільки загострить ситуацію з населенням регіону.
3. У разі рішення про введення НС його час і терени можна обмежити.
4. Якщо ми не отримаємо Президента найближчим часом, який перезавантажить владу,тоді ми точно втратимо державність з такими лідерами і силовиками.
5.Відміну виборів в Україні точно бажають дві людини: "Пу" і "ЮВТ". Так що розберіться, хто за кого і з ким?
Честь!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат