Головний міліціонер сам   звільнятися не збирається

11.04.2014 14:44 ПОДІЇ

У вівторок під стінами обласної міліції зібралися активісти — трохи більше півсотні осіб — з метою висловити протест головному міліціонерові області, полковникові Сергієві Шараничу.


Ще одна вимога протестувальників адресована міністрові внутрішніх справ Арсенові Авакову — проведення відкритого конкурсу на посаду начальника обласного УМВС. Серед невдоволених були присутні представники люстраційного комітету, «Правого сектору», Ужгородського автомайдану, Ужгородського євромайдану та кілька студентів. Ще кілька десятків людей зібралися вздовж будинку навпроти адмінбудівлі міліції, але оскільки після численних закликів активістів підійти ближче останні цього не зробили, то важко приписати їх до прибічників протестуючих.

Активісти вимагали від Шаранича написати заяву на звільнення так, як це зробив його попередник Турдай. Щоправда, якщо Турдая звинувачували у бездіяльності й прикриванні Нагірного, який скоїв смертельну ДТП на Хустщині, а згодом виїхав за кордон, то проти Шаранича, за керівництва якого Нагірного таки знайшли і затримали в Угорщині, активісти конкретних звинувачень не пред’являли. Щоправда, голова люстраційного комітету Віталій Лазаренко повідомив, що папка з 52 сторінок про діяльність нового керівника закарпатської міліції в них є, але оприлюднювати її вони поки що не будуть.

Після виступів бажаючих, із вуст яких час від часу лунали заклики на кшталт «народ має брати владу у свої руки», «потрібно зводити барикади», до пікетувальників вийшов «винуватець» акції Сергій Шаранич. «Позиція міліції така — мене призначено в. о. начальника обласного управління, чи буду я затверджений міністром остаточно на цю посаду — покаже час. Але поки я перебуваю на цій посаді, міліція працюватиме над збереженням правопорядку в області. Ви вже бачите перші результати: затримано Нагірного, є кілька викритих справ по наркотиках у області, щодо грального бізнесу, очищає міліція і власні ряди», — зазначив у розмові з активістами полковник Шаранич. Стосовно закидів написати заяву на звільнення Сергій Шаранич відповів: «Я ніяку заяву писати не буду. Яке рішення прийме міністр, так і буде». З приводу конкурсу, якого вимагає громада від міністра Авакова, головний міліціонер Закарпаття зазначив: «Якщо міністр дасть вказівку на проведення конкурсу, я готовий подати на нього свою кандидатуру».

Присутні серед пікетувальників представники з Міжгірщини озвучили претензії, які в них є з приводу начальника Міжгірського райвідділу, та заявили про факти залякування з боку керівника міжгірської міліції. Сергій Шаранич повідомив, що стосовно цієї особи наразі ведеться перевірка, а факти погроз попросив викласти у відповідних заявах, аби на них можна було відреагувати в законній площині.

За підсумками акції активісти планують підготувати заяву міністрові МВС України. Активісти вирішили подати заяву від усієї громади Закарпаття з двома вимогами: звільнити Сергія Шаранича та оголосити в Закарпатті відкритий конкурс на посаду начальника УМВС. Представник люстраційного комітету Василь Маняк попросив присутніх проголосувати, як він сам висловився, «щоб ми мали на що спиратися». Виходить, що вимоги в заяві підтримали понад 50 осіб, які вважають, що уособлюють думку всієї понад мільйонної громади області...

ТЕГИ : Сергій Шаранич

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат