Ціна колишніх декларацій про «боротьбу з земельним дерибаном»...

11.04.2014 14:22 РАТУША

...або Як тимчасова балогівська влада Ужгорода дерибанить землю.

Практично вже з самого початку роботи нової ужгородської влади земельні питання серед головних на сесійних за­сіданнях. Те саме і в порядку денному сесії Ужгородської міської ради від 11 квітня. «Земельний» пакет представлений аж із 20 проектів рішень, що стосуються тільки земельних питань, до того ж із десятками додаткових «підпитань».

НА ТЕРИТОРІЇ МАЛОЗЕМЕЛЬНОГО УЖГОРОДА ЗЕМЛІ «ДЛЯ СВОЇХ» ДОСТАТНЬО

Вочевидь, практика земельного дерибану, боротьбу з яким свого часу декларувала нинішня влада, не залишилася в «дореволюційному» минулому. Як пояснити, що, скажімо, з однієї адреси аж шестеро людей з однаковим прізвищем збираються отримати земельні наділи в оренду? Або ж відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку знов-таки людям із однаковими прізвищами, тобто членам родини — кожному по ділянці, або роздача ділянок в оренду з ... сільськогосподарським призначенням. Тобто в останньому випадку взагалі нонсенс — міську землю нададуть для... ведення селянського господарства. Питання: кому і за що такі щедрі преференції з очевидним корупційним «душком»?

Так само чимало проектів рішень стосуються «бізнесової» землі. Її щедро роздаватимуть в оренду й на продаж. Хоча, здавалося, що в малоземельному маленькому Ужгороді таких територій наразі просто немає, їх умі­ло знаходять у самісінькому центрі й у найпривабливіших місцях обласного центру! Наближеному до Балоги «регіоналові», наприклад, уже надали аж шість ділянок на минулій сесії й відтепер він отримає ще три «під фірму».

Як має реагувати на подібну «щедрість» пересічний ужгородець, який десяток років перебуває у черзі на законний земельний наділ, гарантований йому Конституцією, тим паче, що «нова» ужгородська влада зарікалася не розкидатися міською землею і навіть до 1 липня поточного року запровадила на це мораторій?

Не дивно, що відтепер зміниться склад постійної комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів. Із попередньої земкомісії «пішли колишніх»: Доктора, Ковача, Данча, Рум’янцева, Зілгалову, Травіну, Шевчука, позбавивши «козирного» місця у структурі влади. Найближчим часом ці депутати мають визначитися, у яких комісіях працюватимуть далі. Резонансу напередодні сесії набуло те, що до складу земельної комісії, згідно з попередніми розстановками, мав потрапити і «коронний» Волошин, нинішній власник історичної будівлі на пл. Театральній.

Незважаючи на те, що в Ужгороді нараді чимало дійсно гострих проблем — розбиті дороги, тротуари, відкриті каналізаційні колодязі, невивезене тижнями сміття, відсутнє вуличне освітлення, влада Балоги—Щадея зосереджена на вирішенні земельних питань «під себе».

ШАФАРЬ ХОЧЕ ЗНАТИ, ЗА ЯКІ НАПРЯМКИ РОБОТИ ВІДПОВІДАТИМЕ НА ПОСАДІ ЗАСТУПНИКА

На засіданні XXI сесії Ужгородської міської ради VI скликання передбачалося звільнити двох заступників мера, натомість призначити одного нового, а саме Ярослава Шафаря. Напередодні сесії навіть поширилися чутки про те, що він відмовився від посади. Насправді на вівторковому засіданні депутатської комісії Ужгородської міськради з питань майнової політики, власності та приватизації Шафарь повідомив, що вносить критичне зауваження до відповідного проекту рішення й хоче відправити його на довивчення. На його думку, документ був «сирий» із юридичної точки зору: у ньому не визначено чітко, з яких саме питань він має стати заступником, а також не передбачена необхідність запропонувати рівнозначну посаду колишньому заступникові Белякову, як інвалідові. Прикметно, що Шафарь відправив документ на довивчення за власним рішенням, ні з ким не погоджуючи, тож питання з його новим призначенням «довивчать» і «довирішать».

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат