На «Uzhgorod Open-2013» приїде понад 600 гостей з 21-ї країни

admin 10.04.2013 17:18 ПОДІЇ

Через 3 тижні, а саме 27 квітня, в обласному центрі Закарпаття стартує міжнародний спортивний турнір «Uzhgorod Open-2013». Змагання пройдуть уже в тринадцяте.  

Про деталі танцювального турніру у середу, 10 квітня, журналістам розповіли заступник керівника краю, голова оргкомітету змагань Іван Качур та президент Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту, член організаційного комітету Олександра Мишко.
Більше ніж 600 танцювальних дуетів з 21-ї країни уже підтвердили свою участь. Зокрема, до Ужгорода приїдуть зіркові пари з Чехії, Італії, Росії, Угорщини, Данії. Визначатимуть кращих 28 суддів з 15-ти країн світу. А також – 32 українські арбітри.  
У рамках змагань відбудеться Чемпіонат України в європейській та Кубок України в латиноамериканській програмах серед Юніорів. Змагання світової класифікації будуть представлені в номінаціях:

WDSF WORLD OPEN STANDARD (19-35 років),
WDSF INTERNATIONAL OPEN LATIN (19-35 років),
WDSF YOUTH OPEN STANDARD & LATIN (16-18 років)

Також відбудуться відкриті міжнародні змагання серед юніорів, ювеналів та класифікаційні змагання для всіх груп від 7 до 35 років.

Новинкою цьогорічних змагань стане те, що на паркет ужгородського спорткомплексу вийдуть пари, які до 35 років не займалися танцями та не танцювали у парі. Виступатимуть вони у європейській програмі SENIOR 2.
- Дуже приємно, що люди, які раніше не займалися танцями, все ж не бояться вийти на паркет і досягають значних успіхів. Якщо цьогоріч у цій номінації змагання пройдуть вдало, то плануємо, що наступного року ці спортсмени виступлять з латиноамериканською програмою, - відзначила Олександра Мишко.
Що ж до наймолодших танцюристів, то на паркет вийдуть показати свої вміння і 5-річні танцюристи.  
Змагання в Ужгороді проходитимуть одночасно у двох залах спорткомплексу «Юність». Із залу №1, буде здійснюватися відео трансляція фінальних виступів, яку любителі спортивного танцю зможуть переглянути в ефірі ЗОДТРК «Тиса-1».
Надзвичайно приємно, що цей турнір, який до речі - у трійці найпрестижніших в Україні, проходять саме на теренах Срібної Землі. Це однозначно підвищує імідж Ужгорода та Закарпаття в цілому. У ці дні до області завітає кілька тисяч туристів,   – відзначив Іван Качур.
Змагання триватимуть 2 дні – 27 та 28 квітня. Початок відбіркових турів о 10.00 та 14.00 годинах. Урочисте відкриття та фінальні виступи о 19.00.

Поділилася Олександра Мишко і планами зіркової закарпатської пари Вероніки Мишко та Володимира Лятова. Окрім виступу на турнірі вдома, закарпатські танцюристи готуються до Всесвітніх ігор у Колумбії:
- Так як спортивні танці поки що не входять до олімпійської програми, то ці змагання те ж саме для спортсменів, що й Олімпіада. Виступатимуть на змаганнях всього 24 найкращі дуети.


Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат