Олександр Ледида: Паводкова ситуація на Закарпатті контрольована

Прес-центр ОДА 30.03.2013 16:54 ПОДІЇ

Про це очільник області повідомив 30 березня на всеукраїнській селекторній нараді щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.


Особливу увагу Олександр Вілкул звернув на ситуацію в Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях.

Так, наприклад, в Житомирській області в ході перевірок було встановлено, що основні ускладнення можуть бути викликані заносами сміття, повалених дерев у руслах річок. Це може призвести до підняття рівня води, руйнування мостів, захисних дамб, дорожнього полотна.

Щодо Закарпатської області, увагу звернули на необхідність приведення до ладу майже двадцяти відсотків гідротехнічних споруд, меліоративних, каналізаційних і дренажних систем.

– Недопущення аварійної ситуації - це персональна відповідальність керівників територій. Необхідно задіяти всі ресурси і всі резерви для боротьби зі стихією. Повинна бути забезпечена безпека громадян і територій, - підкреслив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Про ситуацію на Закарпатті доповів голова облдержадміністрації Олександр Ледида:

– Учора ввечері в гірській часині регіону були снігопади, тому вночі рух великого вантажного транспорту був призупинений, але вже сьогодні з 8-ї ранку всі дороги та перевали працюють у нормальному режимі, - повідомив керівник краю. – Хочу відзначити також, що 48 автоматизованих станцій системи прогнозування паводків в басейні р. Тиса кожні п’ять хвилин передають нам інформацію, що дає змогу повністю володіти ситуацією щодо рівнів води та роботи захисних споруд, відтак – її контролювати.

Також керівник краю повідомив: вісім насосних станцій області працюють у посиленому режимі – упродовж останніх днів відкачано більше 44 млн. куб. води.

Довідково: За інформацією українського гідрометцентру, уже з вихідних (30-31 березня) на всій території України очікується поступове підвищення температури – від 7 до 15 градусів. У Закарпатській області триватимуть опади, що спричинить чергову хвилю весняного водопілля та вихід води на заплаву. Так, на р. Уж очікується підняття рівнів води до 1,2 м, на р. Тиса – до 1,5-2 м, на р. Латориця – до 0,5-1 м. Часткові підтоплення, за прогнозами синоптиків, можливі в Іршавському та Виноградівському районах.

Прес-центр ОДА

ТЕГИ : олександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат