У Балоги здають нерви

Відділ політики 29.03.2013 14:54 ПОЛІТИКА

Останнім часом Балога почав масовану інформаційну атаку на губернатора Олександра Ледиду. Інколи доходить до маразму. До прикладу, балогівська газета підготувала матеріал проти Ледиди до третьої річниці його губернаторства. Матеріал критичний, хоча й доволі примітивний. Стаття мала вийти в газеті у четвер, однак була опублікована на одному з балогівських інформаційних ресурсів ще до виходу в паперовому варіанті. Причина проста — в четвер у Києві проходила Рада регіонів, на якій були присутні губернатори, і балогівці сподівалися, що цією критичною статтею зможуть якось напаскудити Ледиді, тому поспішили надрукувати її в Інтернеті раніше, ніж вона вийшла в газеті. І дарма. Постріл виявився холостим.


РЕЙТИНГ НЕ ПРИВІД

До речі, тоді ж балогівська інформаційна машина розкачала ще одну хвилю: опублікувала рейтинг Міністерства економіки за підсумками 2012 року, згідно з показниками якого Закарпатська область нібито впала на самий низ. Та балогівці навмисне замовчували, що рейтинг Мінфіну відображає не реальні досягнення, а динаміку. Таким чином, серед аутсайдерів виявилися не лише Закарпатська область, але й потужні області-житниці чи області, де концентрується основа промисловості держави. До прикладу, серед лідерів у цьому рейтингу Волинь, якій важко конкурувати з будь-якою областю України і за промисловими показниками, і за соціальними. Але якщо за попередній звітний період Закарпаття виготовило 1000 одиниць умовної продукції,   Волинь — 10, а у 2012 році Закарпаття виготовило цієї продукції 1100 одиниць, Волинь — 20, то в нас динаміка приросту складатиме 10 %, а у Волині 100 %.   Тому й виходить, що за показниками Волинь хоч і виробляє значно менше за нас, але згідно з цією системою підрахунку має вищі показники. Чи є така методика підрахунку об’єктивною — це вже інше питання. Тим не менше, балогівські засоби інформації вирішили скористатися цією нагодою, щоб зайвий раз покритикувати губернатора Ледиду.

БАЛОГА ПОДАРУВАВ МЕДВЕДЧУКУ 122 ГЕКТАРИ ЗЕМЛІ?

Ще один приклад інформаційного кілерства від Балог. Минулого тижня деякі ЗМІ, які патронуються екс-міністром МНС Віктором Балогою, поширили інформацію про те, що губернатор Закарпаття підписав розпорядження про надання в оренду земельної ділянки 60 га на Воловеччині підприємству «Спорт-Тур» під рекреацію. Практика надання земельних ділянок у оренду підприємствам під рекреацію доволі поширена, однак ЗМІ Балоги подали її під тим соусом, що фірма «Спорт-Тур» належить екс-керівникові Адміністрації Президента Кучми Вікторові Медведчуку. Більше того, в заголовках не вказувалося, що земельна ділянка надається в оренду за відповідну плату, а звучали ці заголовки так: «Губернатор Ледида подарував 60 га землі Медведчуку».

Інтернет-видання Clipnews.info зазирнуло в недалеку історію і нагадало цікавий факт. Адже ще у 2005 році цьому ж таки підприємству і також в оренду було надано аж 122 га землі. Сам договір про оренду було підписано в період   керування областю кланом Балог. Щоправда, Віктор Балога був губернатором Закарпаття до жовтня 2005 року, а договір підписано у грудні. Однак, як відомо, тоді губернатором замість Балоги став його прибічник і права рука Олег Гаваші.

Інтернет-видання Clipnews.info логічно нагадало і те, що сам Віктор Балога був прибічником Віктора Медведчука і головним функціонером СДПУ(о), а в той період структури Медведчука активно «окуповували» Закарпаття. Видання також нагадало, що Балозі з його кишеньковими ЗМІ не варто порушувати земельні питання, бо чи не найкрупніший земельний дерибан в області було вчинено саме Балогами поблизу санаторію «Синяк», про що писала центральна преса.

ДІАГНОЗ

Чому ж так біситься Балога? Тут однозначної відповіді немає. Можливо, просто стався збій у його інформаційній машині. Або втратився контроль над тим, що виходить в ефір із належних йому засобів, або контролер перестарався. Бо ця інформаційна атака проти Ледиди б’є, в першу чергу, по самому Балозі. Олександр Ледида не є конфліктною людиною, він достатньо толерантний до своїх опонентів, тому ніхто не зможе звинуватити його ні в переслідуванні опозиції, ні у викручуванні рук опальним підприємцям.   Зараз губернатор Закарпаття має в активі кілька потужних реалізованих проектів.   Саме з його керівництва з області вивезли всі отрутохімікати, саме при ньому в Закарпатті найкраще в Україні впроваджується реформа «швидкої допомоги», саме за його ініціативи Закарпаття найкраще в Україні впоралося з забезпеченням тепла в помешканнях і установах, активно впроваджуючи автономне та локальне опалення. Не потрібно бути великим аналітиком, щоб побачити, що при Ледиді-губернаторові робиться більше, ніж робилося при губернаторові Балозі чи його поплічниках. І це без особливого пафосу та піару. Ну і таке риторичне запитання: що позитивного для області зробив Балога, перебуваючи на посаді глави президентської адміністрації? Адже всі важелі впливу були в його руках. Фактично керуючи країною, поки Ющенко розводив на пасіці бджіл і підбирав собі вишиванки, Балога не зробив для Закарпаття нічого такого позитивного, за що можна було би його похвалити.

Тому Балозі варто поводитися трохи скромніше. Та чи вміє він це робити? Ось лише фрагмент нещодавньої розмови одного з центральних видань із Віктором Балогою.

Видання: Ваша політична династія навіть більш розгалужена, ніж у президента: чимало ваших рідних обіймають ті чи інші посади. Брат і кузен — із депутатськими мандатами, син і дружина перемогли на довиборах до облради. Важко говорити про громадянське суспільство у країні, де люди довіряють лише безпосереднім родичам.

В. Балога: …На довиборах у обраду ми могли взяти всі п’ять округів. Та в мене у родині стількох кандидатів немає! Але не це головне — опозиція також хотіла зіграти на цих довиборах. Ми погодилися і дали такий шанс, а вони що? Профукали, і це виключно їхня відповідальність.

Видання: До речі, про цінність життя. Десь із півтора року тому до нас дійшла інформація, що ви звернулися до Управління держохорони з проханням виділити додаткових охоронців. Були причини хвилюватися?

В. Балога: В ситуації, в якій я перебував, треба було зробити випереджальні кроки, щоб не допустити ситуації, коли робити їх буде нікому. Превентивні заходи, розумієте? Щоб людина могла робити хороші вчинки, людина має бути жива.

У минулому номері ми повідомляли про те, що Балога свого часу просив СБУ захисту, бо ніби Юлія Тимошенко прагне його смерті. То виходить, що це були превентивні (випереджальні) заходи, щоб Юлії дійсно не захотілося посягнути на життя Балоги. Невже він дійсно вважає себе настільки солідною фігурою в українському політикумі, що Юлія Тимошенко захотіла би бруднити об нього руки? Параноя...

Відділ політики

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


07.04.2013 19:59 888

Зупиніть, тупих   ,хаосників   заьудовників фірми   ГАЗДА".Вони   просто   не   знають   ,   якоі   біди накоїли   людям . ЦЕ --   жах   !!Для   чого   блідому   Медведчуку     122   га     землі   -   ЖИТТЯ     КОРОТКЕ  


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат