Ужгородські світлофори   та вуличне освітлення й далі непокоять ужгородців

29.03.2013 13:05 РАТУША

 

До редакції звернувся ужгородець пан Павло. «Третій тиждень я спостерігаю незадовільну роботу міських світлофорів, зокрема на перехресті вул. Перемоги і проспекту Свободи, а в неділю 24.03.2013 на перехресті вулиці Перемоги і проспекту Свободи (р-н «Білочки») я двічі потрапив у вкрай небезпечну ситуацію, коли світлофор жодних сигналів пішоходам із обох боків дороги не подавав, і я, не підозрюючи біди, подумав, що світлофор просто вимкнено (це для Ужгорода звична річ упродовж останніх місяців).

Тож згідно з правилами дорожнього руху, побачивши, що автомобілі стоять, я розпочав рух по зебрі, аж тут (як я раптом помітив) увімкнувся сигнал машинам і я ледь не потрапив під колеса автівок. При цьому важко звинувачувати їх, — вважає наш читач, — бо саме я став не з власної волі порушником правил руху. І така ось ситуація на двох переходах, де окремі світлові секції для водіїв також були «мертвими», що надзвичайно ускладнює й так непросту ситуацію на дорогах для самих водіїв і є небезпечним для пішоходів. Я сам водій і мене також непокоїть постійне вимкнення світлофорів, зокрема на вул. Перемоги і вул. Грушевського (біля колишнього м’ясокомбінату).

Складається враження, що новостворене приватне підприємство «Промтехобладнання» взагалі не квапиться з вирішенням цієї проблеми, воно навіть не може дати собі ради з вуличним освітленням, насамперед на вулицях Минайській, Пестеля, Грушевського, а також в інших місцях.

Але насамкінець хотілося би поставити риторичне запитання відповідальним посадовцям: «Чи варте людське життя 3 гривень (вартість лампочки), щоб запобігти трагедії на дорозі, яка може статися посеред білого дня, адже якби на моєму місці опинилася літня людина, не певен, чи вдалося б їй уникнути трагедії або серйозних травм», певен наш читач.

ПІДПРИЄМСТВО ВКРУТИТЬ ЛАМПОЧОК НА 700 ТИС. ГРН.

Як стало відомо з «Вісника державних закупівель», Департамент міського господарства Ужгородської міської ради заплатить приватному підприємству «Промтехобладнання» за забезпечення вуличного освітлення 699 217 гривень. Ці кошти підприємство має, зокрема, спрямувати на закупівлю ламп на вуличних електроопорах, ремонт електрообладнання, а також для ручного очищення від наліплених оголошень 350 стовпів.

Щодо власне підприємства, яке надалі займатиметься питанням вуличного освітлення й світлофорних об’єктів на переходах, то воно було зареєстроване у 2000 році. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, «Промтехобладнання» спеціалізується, крім виконання електромонтажних робіт, на монтажі водопровідних мереж, систем опалення, займається неспеціалізованою оптовою торгівлею та провадить «іншу професійну, наукову та технічну діяльність».

МАЄТЕ ЗАУВАЖЕННЯ? ТЕЛЕФОНУЙТЕ В ПП «ПРОМТЕХОБЛАДНАННЯ»

За інформацією прес-служби Ужгородської міської ради, в нічний час ліхтарі вмикаються о 19.00 (плюс-мінус 15 хв.), а вимикаються вранці о 6.00. Якщо ви помітили збій у роботі вуличних ліхтарів, мерія просить негайно звертатися до диспетчерської служби підприємства ПП «Промтехобладнання» телефонами 65-53-57 та 45-02-82.

Фото Я. Немеша.

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат