Влада Ужгорода обіцяє   з настанням тепла ремонти й озеленення

29.03.2013 12:25 РАТУША

На прес-конференції міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова, присвяченій   питанню Генерального плану обласного центру, йшлося про те, що для 120-тисячного міста   мало 4 тис. гектарів території, особливо щодо транспортних розв’язок, на сьогодні є і близько п’яти тисяч заяв від ужгородців на отримання земельного наділу.

Місту необхідно розширюватися, а можливість така є в напрямках Оноківської сільської ради, Чопа й Мукачева. Загалом затвердження Генерального плану не є вирішенням питання меж міста, а стратегією розвитку обласного центру   на майбутні роки. «Ми говорили про розширення з Олександром Ледидою, — повідомив мер. — Створимо погоджувальну комісію, яка визначить можливість розширення міста до додаткових тисячі гектарів. Питання актуальне, тому що багато людей хочуть будувати власні будинки. Ми домовилися проводити роботу по сільрадах і будемо   просити,   щоб нам   виділили землі. Сільради мають землі, які навіть не роздали під паї, це просто пустирі. То чому би не використати їх   для зведення нового міського мікрорайону?»

Влада обіцяє взяти до уваги звернення й пропозиції, що надійшли від мешканців міста та громадських організацій стосовно Генплану Ужгорода, й винести їх на громадське обговорення. Так, є багато пропозицій щодо обладнання в місті велосипедної інфраструктури. За попереднім проектом, повноцінні велодоріжки можуть бути на вулицях Минайській, Грушевського, Гагаріна.

За словами мера,   маємо   проблеми з дорогами й транспортом, а   ужгородці масово   залишають машини в зелених зонах і на тротуарах. «Самі мешканці не бажають паркувати авто на визначених стоянках і залишають їх де завгодно», — сказав Віктор Погорєлов. На його переконання, рух важковантажного транспорту в Ужгороді потрібно обмежити, насамперед у центрі, оскільки дороги не витримують такого навантаження, адже на сьогодні у місті близько 40 тисяч машин.  

Як повідомив міський голова, у поточному році запланований капітальний ремонт вулиць Капушанської, Перемоги, Легоцького, пл. Театральної тощо. З меншими затратами займуться поточними ремонтами, зокрема вулиці Можайського. «Ми не можемо це зробити за рахунок коштів тільки міського бюджету, тож будемо просити обласну раду і адміністрацію взяти фінансову участь і, можливо, також своїми підрядниками й так   відремонтувати ще кілька доріг. Але ремонтувати не ямковим ремонтом, а повністю, з заміною зливової каналізації, бо якщо нема каналізації, питання ремонту доріг можна ставити   щомісяця: якщо вода не відходить, вона руйнує дорогу», — наголосив міський голова.

Він також пообіцяв встановити лавиці й квітники на площі Петефі,   яка нині переважно   відіграє роль   паркувальної зони замість того, аби бути   власне площею в історичному   центрі міста. Тож уже наступного місяця планується   організувати пішохідну зону від пішохідного моста углиб площі. Планується змінити рух транспорту площею, вона буде проїзною   з Київської набережної на пл. Петефі у бік Православної набережної. Натомість стоянки   будуть обмежені. Є також наміри в майбутньому облаштувати платне паркування на вулиці Фединця.

З настанням тепла на вул. Мукачівській будуть доробляти тротуари, там уже висадили 28 лип   вартістю 200 грн. за саджанець   На Швабській висаджено 18 лип. Замість хвойних дерев, які не прижилися через загазованість, на проспекті висадять кущі вартістю 40 грн. за кущ.

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат