У 4 рази менше, ніж у 2012 році звітуватимуть платники єдиного податку ІІ групи

admin 27.03.2013 09:52 СОЦІО

Таких підприємців в Закарпатті більше 18 тисяч. Це понад 65 % від усіх підприємців єдинщиків. Відтепер вони звітуватимуть до податкової   в 4 рази менше, ніж в минулому році.

За результатами роботи 2013 року платники єдиного податку другої групи повинні будуть заповнювати та подавати декларацію не раз на квартал, а раз на рік. А саме, декларація за 2013 рік буде подаватися у 2014 році протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.
Якщо ж протягом року платник єдиного податку ІІ групи перейде до іншої групи або на загальну систему оподаткування, то доведеться подати декларацію за період, що передує такому переходу, у строки, передбачені для квартального звітного періоду.
Відповідна норма передбачена Законом України від 20 листопада 2012 року №5503-VI „ Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів ”, який набрав чинності з 4 січня 2013 року.
Платники єдиного податку третьої, четвертої та нових п’ятої і шостої груп повинні подавати декларацію щоквартально протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу.

admin


За матеріалами відділу взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПС у Закарпатській області

ТЕГИ : ПодатковаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат