Ужгородці, які їдуть закордон на ПМЖ, мають задекларувати доходи

admin 27.03.2013 11:06 СОЦІО

Державна податкова інспекція у м.Ужгороді, звертає увагу громадян України, які виїжджають за кордон на   постійне місце проживання, про їх обов’язок подання Декларації про доходи   до органу державної податкової служби за місцем реєстрації.

Відвідати податкову службу і подати декларацію потрібно не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду .


Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи громадянами, котрі виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п.179.3 ст.179 Податкового кодексу України.
        У свою чергу, податкова зобов’язана перевірити подану декларацію на предмет податкових зобов’язань перед бюджетом громадянина, котрий виїжджає за кордон на постійне місце проживання, протягом 30 календарних днів від дати її отримання. У випадку відсутності податкових зобов’язань у декларанта, податкова видає відповідну довідку.
        Довідка з податкової про сплату або ж відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів із дня її видачі. І цей момент варто пам’ятати виїжджаючим за кордон, оскільки вказаний документ подається органу митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур, - наголошують у податковій інспекції м.Ужгорода.

admin


За матеріалами сектоу взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Ужгородської МДПІ

ТЕГИ : ПМЖПодатковаУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат