У Братиславі відкрилася виставка закарпатського художника

admin 20.03.2013 09:25 ДОЗВІЛЛЯ

Днями Посольство України в Словацькій Республіці разом з Європейським центром образотворчого мистецтва та галереєю Aicraft в м. Братислава організувало проведення виставки картин заслуженого художника України Бориса Кузьми.

Виставка під назвою «Архітектурні імпресії» проходила в приміщенні однієї з найбільших та найпрестижніших галерей м. Братислава та   Словаччини Aicraft gallery.  
Виставка проводилась з нагоди відзначення 20-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Словацькою Республікою. На виставці представлено понад 50 робот автора, які виставлятимуться до 31 березня ц.р.   У вернісажі виставки взяли участь понад 70 осіб, зокрема директор Департаменту міжнародного права МЗС ЄП СР І.Барто, Посол Іспанії в СР Ф. Валдес Валентин-Гамазо, Посол Ізраїлю в СР А.Бен-Зві, Почесний консул України в м.Вранов над Топльоу С.Обіцький, керівник Російського центру науки і культури в м.Братислава А.Бушуєв, керівник Болгарського культурного інституту в м.Братислава Е.Арнаудова, голова Словацько-українського товариства М.Чорний, голова Спілки художників Словаччини Е.Семанцо, представники політичних, ділових та культурних кіл.  
Відкрив виставку Посол України в СР О.О.Гаваші, який у своєму виступі   підкреслив унікальний характер робіт Б.Кузьми, розповів присутнім про його творчість і внесок у популяризацію української культури в Словаччині.  
Б.Кузьма є відомим українським художником в Словаччині та   одним з найкращих представників Закарпатської школи живопису, засновниками та основоположниками якої є Й.Бокшай та А.Ерделі.
Роботи Б.Кузьми є добре відомими словацькій публіці, завдяки його численним персональним виставкам проведеним в Требішовському краєзнавчому музеї, в галерея «Веба» в м. Кошице, галереї «Атріум» в м. Пряшів, міській галереї в м. Бардейов, в галереї «Баніцкий музей» в м. Рожнява, міській галереї м. Спінська Нова Вес та іншим.      
Проведення виставки сприяло подальшій інтеграції України до Європейського культурного простору та допомогло розвитку культурних зв'язків між українським і словацьким народами, що набуває особливого значення перед підписанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Виставка робіт Б.Кузьми викликала великий інтерес з боку громадян Словацької Республіки до України, української культури та образотворчого мистецтва нашої держави.


Посольство України в Словацькій республіці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат