Губернатор Закарпаття провів робочу зустріч із ректором УУБА-КаУ архімандритом Віктором

admin 20.03.2013 09:59 ПОЛІТИКА

Днями голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида провів робочу зустріч із ректором Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, професором, архімандритом Віктором (Бедь).

Під час зустрічі ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, президент Міжнародної академії богословських наук, професор, архімандрит Віктор (Бедь) передав першому керівнику Закарпаття щирі вітання та благословення від Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, особистий лист Його Блаженства та розповів про діяльність духовно-навчально-наукового комплексу Української Православної Церкви і Міністерства освіти і науки України «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина». Завдяки богословсько-освітньої діяльності даного комплексу, що був створений в січні 2002 році з благословення Блаженнійшого Митрополита Володимира та відповідного рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 29 грудня 2003 року, в перше на всьому просторі як України, так і всіх республік колишнього СРСР, проводиться підготовка духовно-богословських кадрів з базовою і повною вищою освітою (бакалаврів і магістрів) із здобуттям відповідних дипломів церковного та державного зразка. УУБА-КаУ є єдиним духовно-навчально-науковим комплексом в системі УПЦ, випускники якого одночасно здобувають повну вищу духовну і повну вищу світську освіти. Окрім того, на базі Ужгородської української богословської академії, як вищого духовного навчального і наукового закладу УПЦ, діє докторантура та створена Спеціалізована Вчена рада по захисту дисертаційних досліджень на здобуття наукових ступенів доктора богослов'я (теології) та доктора богословських (теологічних) наук. УУБА-КаУ проводить підготовку духовно-богословських кадрів не тільки для потреб Української Православної Церкви, але і для Православних Церков ближнього та дального зарубіжжя: Російської Федерації, Білорусії, Естонії, Латвії, Угорщини, Чехії, Словаччини, Румунії, Грузії, Греції, Німеччини, США.
В рамках освітньо-наукової діяльності Карпатського університету, окрім богослов'я, проводиться підготовка кадрів (за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями: молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра) з філософії, правознавства, психології, фінансів та кредиту з метою кадрового забезпечення потреб єпархій Української Православної Церкви, освітніх закладів та тих галузей, в яких потрібні спеціалісти з вищою освітою у поєднанні із додатковою спеціалізацією в галузі православного богослов'я.
Наразі в академії і університеті навчається біля однієї тисячі чоловік. Навчально-науковий процес забезпечує біля двісті працюючих представників професорсько-викладацького складу і співробітників. Духовно-навчально-науковий комплекс вирішив основні питання щодо створення власної матеріально-технічної бази і проводить роботу щодо її розширення. Незабаром буде завершено зведення академічного храму імені святих Кирила і Мефодія.
В ході зустрічі Олександр Олександрович Ледида цікавився різноплановими питаннями щодо діяльності академії і університету та заявав що Закарпатська обласна адміністрація підтримує розвиток в краї як вищої духовної, так і вищої світської освіти і готова всіляко сприяти у вирішенні всіх проблемних питань щодо УУБА-КаУ. Також губернатор Закарпаття попросив передати найщиріші слова вдячності Блаженнійшому Митрополиту Володимиру, Предстоятелю Української Правосланої Церкви з яким він знайомий особисто і високо ціную архіпастирську діяльність Його Блаженства.
На завершення зустрічі архімандрит Віктор (Бедь) запросив Олександра Олександровича Ледиду відвідати академію і університет та зустрітись із професорсько-викладацьким складом та студентами.
Цього ж дня також відбулась робоча зустріч заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Івановича Качура, який за своїми функціональними обов'язками є куратором освітньої галузі в краї, із ректором УУБА-КаУ професором Віктором (Бедь) і першим проректором УУБА-КаУ професором Миколою Михайловичем Дідиком. Під час даної зустрічі було обговорено питання розвитку вищої духовно-богословської освіти в краї та проблематику підвищення якості надання освітніх послуг студентам у вищих навчальних закладах.

Прес-служба УУБА-КаУ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат