Ужгородців обурюють злочинне вирубування дерев і непрацюючі світлофори

15.03.2013 16:02 РАТУША

Мешканка вул. Гвардійської, 7 Юлія Андріївна поділилася тривогою і болем із приводу того, що в місті знищують здорові дерева, які прикрашали місто і були його «зеленими легенями».

Зателефонувати до редакції небайдужу ужгородку спонукала картина, яку вона побачила у вікно: невідомі з пилами зрізали сосну, яка радувала мешканців не один рік, і потягнули її, за словами Юлії Андріївни, наче людину... Дуже часто до редакції звертаються обурені читачі, повідомляючи про те, що в їхньому дворі якісь «чужі дядьки» позбавляють життя дерев, які садили батьки нинішніх мешканців цих будинків.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення на порушників природоохоронного законодавства за незаконне вирубування і пошкодження хвойних насаджень чекає накладення штрафу в розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 170 гривень). Також, відповідно до законодавства, за кожне незаконно зрубане дерево залежно від діаметра та групи лісів передбачене відшкодування збитків, завданих навколишньому природному середовищу, що становить від 154 до 3500 гривень.

Тому коли бачите подібне, телефонуйте і пишіть заяву в міліцію, фіксуйте номери машин і обличчя людей, які прийшли з бензопилою у ваш двір, звертайтеся до правоохоронних органів. Бо зрубане дерево у вашому дворі свідчить про гірку тенденцію. Якщо сьогодні ви не можете відстояти дерева, висаджені тут вашими батьками, і їх незаконно вирубують, то завтра вони так само незаконно викопають на цьому місці котлован і відберуть ваш двір...

Цього тижня до редакції телефонували люди, які на собі відчули наслідки ліквідації КП «Уж-світло». Як повідомила дружина звільненого працівника підприємства, людей викинули на вулицю, не заплативши гроші. Влада пішла на ліквідацію підприємства в односторонньому порядку, рахуючись виключно з власним баченням і власними інтересами, адже ніхто з мерії чи депутатів не вважав за потрібне хоча би поспілкуватися з працівниками й почути їхню думку та спільно зважити проблеми. Вже минулих вихідних світло в окремих мікрорайонах зникало повністю — як у оселях, так і на вулицях. Місто виглядало моторошно при спогляданні його з вікна висотки.

Та найбільше небезпеки сьогодні від непрацюючих світлофорів. Зокрема там, де розташовані навчальні заклади і ходять діти. Так, аварійно небезпечною є ситуація біля ЗОШ № 11. Більшість водіїв не зважають на дітей і навіть не думають пропустити їх на переході. Батько одного з учнів, спостерігаючи це, змушений був поставити власний автомобіль перпендикулярно до потоку інших автівок, аби таким чином убезпечити рух малолітніх дітей через перехід. Чи врахує нове підприємство такі ось найбільш «больові» точки в місті й чи зробить їх пріоритетними, приводячи до ладу світлофорне господарство Ужгорода, або все залишиться, як і було?..

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат