Cтуденти УжНУ матимуть пакет соціальних пільг   та безкоштовний Wi-Fi

15.03.2013 13:30 ПОДІЇ

В Ужгородському Національному університеті цілеспрямовано втілюється в життя довгострокова й масштабна програма соціальної підтримки студентів. Насамперед це стосується сфери розширення пільгових можливостей для здобуття якісної безкоштовної освіти.

З ініціативи ректора вишу, доктора технічних наук, професора Федора Ващука протягом лише останніх трьох місяців було переведено на навчання за державним замовленням 92 студентів, які опановували обраний фах на контрактній формі.

Встановлення безкоштовного цілодобового Інтернету, облаштування навчальної кімнати для студентів до 1 квітня, встановлення банкомата до 1 травня, облаштування мережі студентських їдалень для студентів (за ціновою категорією будуть три варіанти: обіди за 15, 17 та 19 гривень). Також встановлять аптечний кіоск (ліки тут будуть значно дешевшими). За кошти страхової компанії облаштують університетську поліклініку. А відремонтований тренажерний зал уже чекає офіційного відкриття. Ці та інші новації для комфорту студентів обговорювали   професор Федір Ващук — ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Юрій Переста — проректор із науково-педагогічної роботи, Дмитро Сойма — проректор з адміністративно-господарської роботи, Сергій Соловйов — директор студмістечка під час засідання з активістами студентського профкому.

Незабаром весь університет буде повністю забезпечений безкоштовним Інтернетом. Підключення розпочали з четвертого гуртожитку, оскільки тут проживає найбільше студентів. Найшвидше безпровідний нет з’явився у фойє та приміщенні студентського профкому. «Гроші на Wi-Fi не передбачені у бюджеті університету. Встановлюють його фактично за благодійні кошти. Інтернет — це не розкіш, а елементарна річ, яка має бути доступна, особливо студентам», — каже Федір Ващук.

На черзі й облаштування спортмайданчиків біля гуртожитків. Штучне покриття на полях планують зробити за підтримки Закарпатської ОДА.  

ТЕГИ : УжНУФедір Ващук

Коментарі :


15.03.2013 13:47 смайл

Щодо пільг на навчання-популізм, виданий наказ ректора   про зупинення всіх пільг


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат