Головний рятувальник Закарпаття прозвітував губернаторові про план дій у разі паводку (ФОТО)

admin 14.03.2013 12:41 СОЦІО

 

Обласна влада тримає паводкову ситуацію на контролі. У четвер, 14 березня, про рівень води в річках та можливі загрози губернаторові Олександрові Ледиді прозвітував головний рятувальник краю Мирослав Щербей.

Паводки закарпатцям не загрожують. Зі слів начальника Держслужби України з надзвичайних ситуацій в області, через рясні опади спостерігається поступове підвищення рівня води в верхів’ях річок Тересви, Ріки та Боржави – на 10-50 см. А на Тисі та Латориці, у районі Чопа, завершується формування максимальних рівнів води.   Рятувальники щоденно моніторять ситуацію, щоб в разі її загострення вчасно зреагувати:
– У нас є узгоджений з усіма службами план дій, і при виникненні надзвичайної ситуації наша служба готова залучити 420 чоловік особового складу, за потреби – також військових та працівників міліції, - запевнив Мирослав Щербей.
За прогнозами водників та надзвичайників, підтоплюватись можуть окремі населені пункти у Рахівському, Тячівському, Хустському районах та на Ужгородщині. Очільник області Олександр Ледида наголосив: жоден закарпатець не повинен постраждати від стихії:
– Сьогодні основне завдання – захист населення Закарпаття від весняних паводків. Усі умови у нас створені. Сьогодні повинен цілодобово працювати штаб, має бути зв’язок з водгоспом, щоб повністю володіти інформацією, моніторити ситуацію кожні 2-4 години.
Керівник краю доручив Мирославу Щербею регулярно доповідати йому про паводкову ситуацію.
Довідково: Уже 15 березня у горах прогнозується сильний сніг. На дорогах – ожеледиця. На вихідних очікується зниження температури вночі до 3-8, у горах – 10-15 градусів морозу. Підвищиться лавинна небезпека.
Особливу увагу захисту населення від стихії приділяє особисто Глава держави. Під час наради із запобігання підтопленням у західних регіонах Віктор Янукович зауважив: органам влади потрібно передбачити різні варіанти розвитку подій для мінімізації наслідків можливих повеней.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : паводоколександр ледидаМирослав ЩербейЗакарпаттяДСНС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат