КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 05.03.2013 17:15 ПОДІЇ

Водіїв попереджають про недійсні радянські посвідчення. У Чинадієві зловили молодика з "легким наркотиком". Міліція розшукує зниклу безвісти рахівчанку. На Берегівщині знайшли снаряд. На Ужгородщині знайшли крадія мідного кабелю. чоловік сховав марихуану в каміні , а вазони з коноплями під підлогою. Мукачівка краза парфуми з магазину, де працювала. На Іршавщині затримали крадія з Львівської області.

Як повідомив начальник ВДАІ Берегівського РВ УМВС капітан міліції Василь Катран, з 1 січня 2014 року припиняють свою дію посвідчення водія, що були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР.

З 6 грудня 2012 року набрав чинності Закон України від 20 листопада 2012 року №5492 – VI «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус».

Згідно пункту 1 розділу V цього закону з 1 січня 2014 року припиняють свою дію посвідчення водія, що були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Для заміни посвідчення водія необхідно звернутись до Берегівського ВРЕР УДАІ УМВС в Закарпатській області, за адресою м. Берегово вул. Мукачівська №257. При собі необхідно мати:

1. Посвідчення водія на бланку, затвердженому органом виконавчої влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік

2. Паспорт громадянина України (за наявності – закордонний паспорт, або його копію).

3. Екзаменаційну картку водія (за наявності).

4. Медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом відповідної категорії.

5. Дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

6. При зміні прізвища: Свідоцтво про шлюб чи Свідоцтво про заміну прізвища.

Вартість заміни посвідчення водія становить 198 гривень.
Часи роботи: з вівторка по п’ятницю з 09:00 до 18:00
Обід з 13:00 – 14:00
Субота з 09:00 до 15:00

Володимир Пуканич,
Берегівський РВ УМВС


***
Мукачівські правоохоронці і надалі виявляють   любителів “легкого наркотику”. Так, серед білого дня у с.Чинадієво, що на Мукачівщині, за скоєння адмінправопорушення   дільничним інспектором було запрошено до міськвідділку міліції   58-річного жителя цього ж населеного пункту   для складання адмінпротоколу. У   якого при поверхневому огляді було виявлено та вилучено 7 грамів   сухої речовини, схожої на рослину конопель.

    Крім цього, вечірньої пори патрульний наряд спільно з працівниками відділення кримінальної міліції у справах дітей м.Мукачева   на одній з центральних вулиць міста запримітили   юнака, який помітивши їх, почав   підозріло себе поводити. Згодом   з”ясувалася причина такої дивної поведінки, адже при собі останній   мав близько 6 грамів   наркотичної речовини. Пізніше   правоохоронцям “попався” ще один любитель легкого наркотику. Ним виявися мукачівець -учень 10 класу вечірньої школи, який побачивши міліціантів викинув з кишені пачку з сигарет, в середині якої заходилась “зелена травка”.

      Міліція з”ясовує   походження “легкого наркотику”, вилучені «припаси» направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр при УМВС в Закарпатській області.

                                                                                          Євгенія Красилинець                                                                                               Мукачівський МВ УМВС

***
Рахівським РВ УМВС України в Закарпатській області розшукується громадянка Бойчак Єва Петрівна, 30.12.1967 року народження, уродженка та мешканка с. Розтоки 752,   яка в кінці січня 2013 року близько   пішла з дому   і до теперішнього часу її місце знаходження не відомо.

Була одягнена: довге жіноче пальто чорного кольору, резинові жіночі чоботи чорного кольору.

Її прикмети: вік 45 роки, зріст 160 – 165 см, середньої тілобудови, волосся коротко - кучеряве коричневого кольору, ніс прямий, очі карі.
Особливі прикмети: відсутні. Значиться на диспансерному обліку з діагнозом дебільність, тому може не пам’ятати свої анкетні дані та місце проживання.

Наша адреса: 90600, Закарпатська обл., м. Рахів, вул. Шевченка, 3.

Тел./факс: 803132 2 52 02

Завчасно дякуємо за співпрацю.


***
В чергову частину Берегівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від заступника директора одного з приватних товариств про те, що на території колишньої військової частини, що знаходиться на відстані 2 км від села Гут Берегівського району, в землі знайдено металевий предмет циліндричної форми, покритий корозією.

                               
На місце події відразу виїхала слідчо-оперативною група на чолі з начальником райвідділу Олександром Яцканичем. Правоохоронцями встановлено, що вказаний предмет схожий на снаряд часів Другої вітчизняної війни розміром 55 х 20 см. Задля безпеки, прилегла територія була оточена співробітниками міліції. Про пригоду було повідомлено Берегівський РВ УМНС.

Володимир Пуканич      
Берегівський РВ УМВС

***
Останнім часом до Ужгородського райвідділу міліції почали звертатись представники компаній стільникового зв’язку з скаргами на крадіжки з вишок мідного кабелю.

         

    Після надходження третьої такої скарги, начальник карного розшуку Василь Шимон побачив, що у всіх трьох випадках крадіжки скоювались аналогічно, і за погодженням з начальником райвідділу міліції Романом Стефанишином прийняв рішення про влаштування засідок поблизу вишок стількового зв’язку, розташованих на території Ужгородського району.

    Під час влаштування чергової засідки в складі співробітників сектору карного розшуку   райвідділу Євгена Бердара, Дмитра Мовчана, Станіслава Марковського та начальника розшуку Василя Шимона стався обрив зв’язку на вишці поблизу села Великі Лази. Оперативники за декілька хвилин прибули на місце події та помітили відсутність кабелю, але поряд нікого не було, крім автомобіля марки «ВАЗ-2106», в салоні якого знаходились мішки з мідними кабелями.

    Наступного дня власник вищевказаного автомобіля звернувся в міліцію з заявою, нібито невідомі особи незаконно заволоділи його автомобілем... Співробітниками   міліції було відразу орієнтовано на розшук «угнаного» автотранспорту всі міськрайвідділи області. Начальник карного розшуку райвідділу Василь Шимон захотів поспілкуватися з «потерпілим». Під час розмови 26-річний чоловік не зміг пояснити, де перебував напередодні вночі, та врешті-решт зізнався у скоєнні крадіжки мідного кабелю з вишки стільникового зв’язку неподалік села Великі Лази, як і в трьох   попередніх   крадіжках. Речові докази частково вилучено.

    За кожним із цих фактів слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (таємне викрадення чужого майна) Кримінального кодексу України, проводиться досудове розслідування. Міліція перевіряє вказаного громадянина на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень.
                                                                          Іван Лешко                    
Ужгородський РВ УМВС

****
Закарпатські правоохоронці здійснили цими днями ряд успішних спецоперацій з вилучення із незаконного обігу наркотиків. Серед вилученого наркозілля—коноплі, марихуана, первитин та метамфетамін.

    Так, ранкової пори на вулиці Ужгорода працівники карного розшуку зупинили для перевірки двох підозрілих перехожих: 19-річного студента місцевого технікуму й 23-річного ужгородця. Останній добровільно видав правоохоронцям три згортки з марихуаною вагою близько 5 грамів, яку ховав у кишені куртки. Цю «наркоту» молодик саме намагався збути, та на перешкоді наркооборудці стала міліція.

    Того ж дня в Мукачеві вечірньої пори міліціонери затримали на одній з автозаправок міста 19-річного жителя Рахівщини, в якого вилучили шприц із наркотичною речовиною метамфетамін вагою близько одного грама, яку він зберігав з метою подальшого збуту.

    Але найбільше поталанило правоохоронцям в   Ужгороді. Тут вони, маючи відповідну оперативну інформацію, здійснили огляд будинку місцевого 36-річного мешканця, в якому спершу виявили марихуану вагою близько 40 грамів та шприц із наркотичною речовиною первитин. Шприц знайшли в спальній кімнаті, а «травку» господар переховував у каміні в приймальні будинку. Але це ще не все. В кухні будинку міліціонери виявили тайник під підлогою, в якому знаходилося 16 пластмасових відер, в яких росли коноплі. Ці наркотичні рослини, найімовірніше, вирощувалися господарем у спеціально облаштованій кімнаті будинку розміром один на три метри, стіни якої були оббиті фольгою, а зі стелі звисали чотири спеціальні ліхтарі з лампами обігріву. Були тут електрична витяжка, вентилятор і спеціальний пристрій контролю температури. Вочевидь, в цій кімнаті й вирощувалися коноплі (так звана гідропоніка), яку господар спробував сховати під підлогою від правоохоронців...

    На фігуранта справи очікує передбачена законом відповідальність за незаконне вирощування й зберігання наркотиків. Окрім того, чоловіка обгрунтовано підозрюють і в скоєнні інших злочинів. Обставини справи повинно з′ясувати слідство.  

Володимир ПАВЛЮХ      
СЗГ УМВС України в        
Закарпатській області


***
Днями до правоохоронців Мукачева звернулась 25-літня місцева жінка-підприємець, яка повідомила, що під час інвентаризації вона виявила зникнення товару на суму понад 11 тисяч гривень. Дівчата, які працюють у цьому магазині косметики,   стверджували, що серед них злодійки немає...

Приватний підприємець, яка орендує приміщення магазину, зізналася   правоохоронцям, що зникнення дорогих парфумів на таку суму стало несподіванкою і для неї. Працівники сектору карного розшуку, перевіривши інформацію,   вийшли на слід ймовірної зловмисниці.

    Як з′ясувалося, 19-літня мешканка одного з прилеглих сіл Мукачівщини півроку працювала продавцем у цій крамниці, а далі звільнилася з роботи. Проаналізувавши всі обставини крадіжки, підозра оперативників карного розшуку Володимира Зовдуна, Івана Миговича та Михайла Поповича одразу впала на цю дівчину. Власниця магазину пригадала, що перші парфуми вартістю близько тисячі   гривень   зникли саме з приходом на роботу цієї молодиці...

    Як з′ясувалося, ця колишня «петеушниця» збувала крадені парфуми своїм подругам. За товар вартістю 800-1000 грн. брала з них по 150 грн. Самі покупці розповіли, як усе було, хоча й запевняють, що не знали про те, що парфуми крадені: мовляв,   подруга як продавець магазину пропонувала їм ці парфуми нібито «по скидці». На кожній упаковці було відповідне маркування й ціна, тож покупці нічого не запідозрили.

    Підозрювана визнала свою провину і спершу зобов`язалась компенсувати власниці всі заподіяні збитки. Проте за кілька днів «передумала» повертати гроші... Тож тепер цим питанням займаються правоохоронці. Стосовно злодійкуватої молодиці   відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»). Кінцеву крапку у цій історії поставить слідство та суд.

Наталія Машіко                
Мукачівський МВ УМВС


***
Старший оперуповноважений карного розшуку іршавської міліції Сергій Зінич після чергування зайшов у кафе одного з готелів міста Іршави на каву. Адміністратор готелю, побачивши в залі правоохоронця, підійшов до нього і розповів, що невідома особа   з його робочого місця викрала комп’ютерну техніку.

    Про даний випадок оперативник   повідомив чергову частину, і на місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу міліції, щоб задокументувати даний злочин.

    Сергій Зінич разом з колегами розпочав пошуки крадія. Від працівників та мешканців готелю міліціонерам стало відомо, що до даного злочину може бути причетний 40-річний мешканець села Нижнє Болотне Іршавського району. Чоловік цей є уродженцем Львівської області, а на Іршавщині проживає у своєї співмешканки. Правда, спільне життя у них не склалось, часто виникали сварки.

    Після чергової сварки чоловік пішов ввечері до місцевого диско-клубу, де пробув майже до ранку. Звідти він разом з незнайомими хлопцями та дівчатами приїхав на автостанцію Іршави, де з ними трохи випив. Новим друзям   чоловік розповів про сварку з дружиною і запитав, де можна переночувати? Один із хлопців порекомендував готель, куди той на таксі й поїхав.

    Зайшовши о п′ятій годині ранку в фойє готелю, львів′янин почав шукати адміністратора, щоб зняти номер для відпочинку, але нікого не було. На дивані спав якийсь чоловік, був то охоронник готелю. Відвідувач став його будити, але той не вставав. В голові гостя миттю визріла ідея…

    У фойє він взяв ковдру, в яку склав комп′ютерну техніку. Крадене відвіз до Мукачева й залишив у свого знайомого на квартирі, ключі від якої у нього були. Після цього чоловік спокійно поїхав додому на Львівщину. Повернувся за кілька днів у Болотне, де на нього вже чекали співробітники міліції. Довелось їм усе розповісти...

    Як повідомляє перший заступник начальника Іршавського райвідділу міліції Мирон Черничко, за даним фактом відкрито кримінальне провадження старшим слідчим Михайлом Золотарем. Крадієві інкримінується ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).
                                                                                Віта ГОРЗОВ   Іршавський РВ УМВС

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат