Губернатор і далі   налаштований   реконструювати Народну

admin 05.03.2013 12:43 ПОДІЇ

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида визнав, що "не є фахівцем в галузі охорони культурної спадщини" й, як і раніше, налаштований оновити площу Народну. І натякнув, що йому буцімто заважають заздрісники


uzhgorod.in запитав на сьогоднішній прес-конференції, чи "губернатор" не відмовився від цього проекту після звернення членів містобудівної ради, архітекторів і митців стосовно неприпустимості спотворення цілісного комплексу Галагова, а також і після громадських обговорень, на яких фахівці висловлювалися однозначно проти представленого проекту.

Олександр Ледида відповів: "Я не спеціаліст з культурної спадщини. Але якщо це футбольне поле, чи газон перед обладміністрацією рахується культурною спадщиною... Є спеціалісти, які можуть дати відповідь.   розумієте, якщо хочеш щось зробити добре для когось, є багато людей, кому це не подобається. Але в мене інша політика. Я прийняв рішення. Так, буде експертна рада, ще одна, дві, три… Але така ситуація з цим полем мене не влаштовує".

Олександр Ледида аргументував, що площа має використовуватися всіма – і ужгородцями і гостями   Ужгорода і, вочевидь, і далі бачить площу забрукованою, бо ж хоче "аби люди могли десь відпочити, посидіти…"

Нагадаємо, проти проекту реконструкції Народної площі, що понесе за собою руйнування цілісного архітектурного комплексу всього "чеського району" міста, який є надзвичайно цінним з містобудівної точки зору, недвозначно висловлювалися фахівці у галузі збереження архітектурної і культурної спадщини.

Проти проекту висловлюються як спеціалісти, так і ужгородці, які не хочуть втратити ще одну вільну територію міста – громадський простір.

Небайдужі городяни навіть ініціювали збір підписів ужгородців із вимогою провести відкриті громадські слухання з цього питання і не приймати рішень кулуарно.

Крім того, що ужгородці не бачать потреби змін саме тут, бо Народна є чи не найбільш "благоустроєною" площею міста, потребу зберегти більшість Народної площі як зелену зону пояснюють ще й суто утилітарними потребами – газон є місцем випаровування вологи, якої надто багато у районі колишніх боліт-мочарів.

Зокрема, про це йшлося на Відкритій екскурсії районом Галагов.

Водночас губернатор, хоч і визнає свою нефаховість в цьому питанні, усе ж наполягає. І якщо раніше ішлося про реконструкцію Народної коштом державного бюджету, то тепер мова про те, що за це заплатить зі своєї кишені область.

Джерело: uzhgorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат