КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 04.03.2013 18:15 ПОДІЇ

Неподалік Мукачева сталася ДТП, загинуло двоє людей. В Іршаві затримали крадія. На Закарпатті триває операція "Первоцвіт". У Перечині з бару вкрали телевізор. У Мукачеві розшукують крадіїв банку. У Берегові неповнолітній викрав ноутбук. У Тячеві знайшли наркопритон. На Берегівщині триває спецоперація "Візит".

3 березня близько 15 години на автодорозі державного значення сполученням «Київ – Чоп», у Мукачівському районі біля села Старе Давидково, водій автомобіля «DAF 95 XF» рухаючись в напрямку міста Ужгорода не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху де допустив зіткнення з автомобілем «ВАЗ - 210700 20», під керуванням 19-річного водія.

Внаслідок пригоди два пасажири автомобіля «ВАЗ» - дружина та чоловік загинули на місці пригоди, їх дві дочки та водій отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості. Травмовані доставлені до районної лікарні. 48-річний водій «фури» тілесних ушкоджень не отримав.

***
Іршавські розшуковики «по гарячих слідах» затримали крадія, якому довіряли господарі   і навіть на перепоні не стала велика собака на подвір′ї.

    Оперуповноваженому карного розшуку Іршавського райвідділку міліції Михайлу Сухану зателефонував мешканець с.Брід який розповів про те, що серед ночі із його гаража невідома особа викрала бензопилу марки «HUSQVARNA» виробництва США. Про даний випадок оперативник відразу повідомив чергового райвідділку міліції та свого керівника карного розшуку Юрія Турка. На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавського районного відділку міліції, щоб задокументувати даний злочин.

    Тим часом   оперативник Михайло Сухан та   керівник карного розшуку Юрій Турок вирушили на пошуки зловмисника. У ході проведення ними опитування сусідів, односельчан стало відомо, що дану крадіжку міг скоїти 37-річний мешканець села Брід. Підозрюваний частенько зловживав спиртними напоями, підзаробляв тимчасовими заробітками, за що односельчани з ним розраховувались горілкою та обідами.   Потім правоохоронці дізнались, що він частенько по найму працював у потерпілого. Згодом були встановлені і свідки, які підтвердили причетність підозрюваного до крадіжки.

    У подальшому крадієві нічого не залишилось, як зізнатись правоохоронцям у скоєному. Крадій неодноразово працював по найму у потерпілого і бачив у гаражному приміщенні бензопилу американського виробництва.   Після побаченого бензопила його у спокої не залишала і він вирішив її вкрасти. Тим більше господар гаражне приміщення та ворота навіть серед ночі на замок не закривав, сподівався на велику собаку на подвір»ї.

    Але крадія собака впізнавала і він пройшов через подвір»я до гаражного приміщення   без будь-якого шуму, де поцупив бензопилу, вартість якої з урахуванням зносу більше 500 грн, і відніс собі додому.

    Як повідомляє   начальник карного розшуку іршавської міліції Юрій Турок, за даним фактом розпочато   кримінальне провадження, яке вже направлено до суду. Крадієві інкримінували ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднання з проникненням в приміщення).
                                                                                                        Віта ГОРЗОВ                                                                     Іршавський   РВ УМВС

***

З метою попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин   та з метою попередження та припинення несанкціонованої торгівлі рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин, на території Свалявського та Воловецького районів розпочато операцію «Первоцвіт»,   яка триватиме до кінця травня.

  Оперативну роботу в місцях зростання та продажу первоцвітів проводять працівники міліції спільно з представниками Державної екологічної інспекції   із залученням працівників органів місцевого самоврядування, громадських організацій та засобів масової інформації.

    В ході операції будуть   здійснені рейдові перевірки по боротьбі з несанкціонованим збором і торгівлею рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин.

                                     

    Збирати та продавати такі рослини суворо заборонено. Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України “Про адміністративні правопорушення”: ст. 88-1 (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, які занесені до Червоної книги України) - тягне за собою накладення штрафу від 9 до 24 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 153 до 408 грн.) та ст.90 (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 - 850 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.).

    Громадян, які незаконно будуть збирати та реалізовувати первоцвіти, виявлятимуть і притягуватимуть до відповідальності, адже дозволи на збирання рослин, занесених до Червоної книги України, для розмноження і розведення у штучно створених умовах, видаються Мінекоресурсів України лише науковим закладам та іншим установам, завдання яких пов’язані із виконанням наукових робіт з рідкісними видами рослин. Це означає, що твердження продавців про те, що квіти ними вирощені у парнику, теплиці чи на власному подвір’ї, не звільняють громадян від відповідальності.

    Шановні краяни, давайте не будемо байдужими та проявимо екологічну свідомість – не зриваймо, не продаваймо і не купуймо перших весняних квітів заради збереження їх краси для майбутніх поколінь.


Вікторія Кіяк                    
Свалявський РВ УМВС

***
Керівництво Перечинського райвідділу міліції звертається до населення з проханням посилити увагу до безпеки особистого майна.

    Чимало громадян з легковажністю ставляться до забезпечення належної охорони особистого майна. А про це добре знають квартирні крадії, і уже не лише вночі, а навіть вдень зловмисники проникають до приміщеннь шляхом підбору ключа, зламу замка, пошкодження вхідних дверей чи шибок, аби здобути легкої наживи.  

    Днями до Перечинського райвідділу міліції звернувся приватний підприємець та повідомив, що вночі невідомі особи розбили скло на вікні з тильної сторони приміщення належного йому кафе. Із закладу зник плазмовий телевізор, вартість якого наразі встановлюється. Дану подію зареєстровано в єдиному реєстрі досудових розслідувань.  

    В ході огляду місця події з’ясувалося, що приміщення кафе засобами відеоспостереження та охоронної сигналізації обладнане не було, металеві решітки на вікнах відсутні. А здавалося б, подбати про безпеку свого майна власник мав би в першу чергу. До того ж, придбання для власного будинку, магазину, чи кафетерію сучасних засобів охоронно-пожежної сигналізації на сьогодні не становить ніяких труднощів. Такі послуги надаються як управлінням Державної служби охорони при УМВС, так і недержавними охоронними структурами.  

    Начальник міліції громадської безпеки Перечинського районного відділу внутрішніх справ Євген Мельников звертається до населення з проханням бути пильними та посилити увагу до безпеки особистого майна !

Мирослава Пекар            
Перечинський РВ УМВС

***
Зухвалий злочин стався днями в Мукачеві. Невідомі зловмисники, вибивши вхідні двері, вдерлися серед ночі в приміщення одного з комерційних банків, який перебуває під охороною недержавної охоронної фірми.

Поживою грабіжників стали три ноутбуки, в яких, вочевидь, містилася якась цінна для них інформація. Принаймні жодних інших цінностей—ні грошей, ні дорогих мобільних телефонів керівників банку вони не взяли…

         

    Про скоєння правопорушення в міліцію повідомила диспетчер приватної охоронної структури, яка охороняє приміщення даного банку. Зробила вона це тоді, як апаратура зафіксувала факт стороннього проникнення у приміщення банку…

    Слідчо-оперативна група міліції й наряд Державної служби охорони прибули на виклик в оптимальний термін, однак на той час грабіжники вже встигли втекти, маючи більш як півгодини часу…

    Зловмисників розшукують, за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Водночас працівники міліції звертаються до власників банків, підприємців із проханням довіряти охорону своїх цінностей Державній службі охорони. Адже з об’єктів під охороною міліції жодних крадіжок наразі не скоєно.

             

    «Наші працівники забезпечені зброєю, спецмашинами, спецсигналами та іншим для ефективного й своєчасного реагування на правопорушення або крадіжки,- розповів начальник Мукачівського міжрайонного відділу Державної служби охорони Василь Анталовський. — В разі проникнення на об’єкт, що перебуває під нашою охороною, тривожна група ДСО прибуває на виклик упродовж трьох хвилин і затримує крадіїв. Жодної крадіжки з наших об’єктів наразі не допущено, адже Державна служба охорони на ринку охоронних послуг працює вже понад 60 років і за цей час довела свій професіоналізм, за що заслужено користується довірою громадян».

    Наразі ж закарпатська міліція, обстежує в краї всі банки, фінансові установи, об’єкти, де зберігаються значні товарно-матеріальні цінності, звертаючи увагу на забезпечення об’єктів даної категорії захисними засобами: гратами, ролетами, відеонаглядом, фізичною охороною, тривожними кнопками сигналізації тощо. Якщо на зазначених об’єктах цього немає, тоді працівники міліції вказують в актах обстеження на дані недоліки й дають час на їх усунення. Інакше до керівників цих об’єктів будуть вживатися заходи адміністративного характеру.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

***
Днями в чергову частину Берегівського райвідділу поступило повідомлення від мешканки м. Берегово, яка просила прийняти міри до невідомої особи, яка шляхом розбиття вікна проникла в житловий будинок, звідки скоїла крадіжку ноутбука…
На місце події відразу ж прибула слідчо-оперативна група на чолі з начальником Берегівського райвідділу полковником міліції Олександром Яцканичем.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів по «гарячим слідам» працівники Берегівського райвідділу, а саме оперуповноважений карного розшуку старший лейтенант міліції Василь Бундович, дільничний інспектор капітан міліції Андрій Луців та дільничний інспектор майор міліції Олександр Попович встановили, що крадіжку скоїв неповнолітній,   учень 8-го класу однієї з шкіл Берегова. Неповнолітній в скоєному зізнався, речові докази вилучено.
Відомості про цей злочин слідчим Берегівсь­кого райвідділу внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковано за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло), що карається позбавленням   волі   на   строк   від   трьох   до шести років.

Володимир Пуканич
Берегівський РВ УМВС

***
Головне завдання підрозділу   боротьби з незаконним обігом наркотиків - протидія поширенню наркотичної залежності серед населення та профілактики правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів і психотропних речовин, їх аналогів.

Сектор боротьби із незаконним обігом наркотиків Тячівського районного відділу міліції проводить профілактичні заходи щодо попередження вживання, розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів. Працівниками сектору постійно здійснюються відпрацювання розважальних закладів та місць дозвілля молоді.

За січень-лютий 2013 року виявлено 5 фактів кримінальнильних правопорушень, а саме: один наркопритон, збут наркотичних засобів, три факти зберігання наркотичних засобів.

Факти кримінального правопорушення мали місце в м. Тячів та населених пунктах Тячівського району. Варто відмітити, що співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків виявляють і затримують осіб, які здійснюють незаконні операції з наркотиками та незаконно перевозять наркотичні засоби й психотропні речовини, вживають заходів щодо викриття каналів надходження наркотиків,   а також комплексні заходи та спеціальні операції щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів, взаємодіючи з відповідними службами, територіальними органами внутрішніх справ для більш оперативного й успішного розв’язання всіх вищеназваних завдань. Серед кращих працівників сектору слід відзначити старшого оперуповноваженого, ст. лейтенанта міліції Василя Кричфалушія.

Олександр Маханець, Тячівський РВ УМВС


***
На Берегівщині триває міліцейська спецоперація "Візит". Основна мета заходів - покращення криміногенної ситуації у районі, налагодження партнерських стосунків між міліцією та населенням у забезпеченні охорони громадського порядку, профілактика злочин­ності, а також посилення авторитету міліції серед населення.

У ході операції дільничний інспектор здійснює обхід закріпленої за ним дільниці, вручає громадянам візитну картку, на якій обов'язково вказані контактні телефони дільничного інспектора міліції, чергової частини та керівників служб. На візитівці також вказано дату та місце проведення прийому громадян на адміністративній дільниці.

Цього тижня старший дільничний інспектор капітан міліції Арпад Гомокі та дільничний інспектор   старший лейтенант Адальберт Фозекош навідалися у прикордонне село Астей. Тут їх   зустрічала сільський голова Ганна Нодь.

     

У ході акції дільничний Адальберт Фозекош навідався у домівки сільчан, зокрема Любові Горват, Іштвана та Єви Гірешів, особисто познайомився з ними, а також вручив їм візитівки.

Арпад Гомокі коротко ознайомив із завданнями дільничного. Як стало відомо, район, у тому числі район­ний центр, поділено на 7 адміністративних дільниць. За найбільшою за територією, 4-ою, куди входить зокрема й Астей, закріплено чотирьох дільничних інспекторів. Вони познайомилися вже з третиною населення дільниць.

Арпад Арпадович зазначив, що головний акцент у роботі дільничні робитимуть на профілактиці право­порушень, недопущення злочинів, налагодженні парт­нерських стосунків із населенням. Особлива увага приділятиметься пенсіонерам, одиноким пристарілим. А ще в коло їх обов'язків входить ретельна перевірка раніше засуджених, які так і не стали на виправний шлях.

У цілому четверта адміністративна дільниця вважа­ється благополучною. За календарний місяць на адресу надходить близько 20-25 заяв, звернень громадян; з них тільки 3 -4 стосуються серйозних правопорушень, зокрема крадіжок, пограбунків. Інші - це сімейні сварки на побуто­вому ґрунті. Правда, часто саме до дільничного зверта­ються з такими питаннями, що не входять до його компе­тенції: суперечки між сусідами, сімейні чвари тощо. Звісно, дільничний і в таких випадках намагається надати посильну допомогу, хоча б слушною порадою...

Володимир Пуканич
Берегівський РВ УМВС


За матеріалами УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат