Закарпатці «зараєстрували» менше половини худоби

admin 28.02.2013 16:14 ПОДІЇ

У четвер, 28 лютого, в Закарпатській ОДА відбулась нарада щодо цінової ситуації на ринку хліба, а також стану ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин.


Як зазначалося, упродовж січня-лютого коливання цін на хлібобулочні вироби спостерігаються майже у всіх регіонах країни. Це зумовлено зростанням вартості борошна на 10-12% - від 3 до 3,35 грн/кг. Частково компенсувати такі коливання дозволить державна закупівля борошна для виробництва найбільш популярний видів хліба. Ціна борошна, визначена Аграрним фондом, на 10% нижча за ринкову. Борошно реалізовується з ПАТ «Берегівський КХП», на якому наявне зерно для переробки та борошно в обсязі 600 тонн. Ця сировина призначена для виробництва хліба простої рецептури, затвердженої розпорядженням голови ОДА – хліб вагою понад 500 грамів, виготовлений зі вмістом дріжджів, солі, води, цукру, жиру та борошна. Було наголошено на важливості недопущення зростання вартості хліба. Районним адміністраціям доручено налагодити співпрацю з хлібопекарськими підприємствами, сприяючи укладанню угод на отримання борошна інтервенційного фонду.  

Другим розглянули питання щодо стану ідентифікації та реєстрації тварин в області.   Держава передбачила підтримку тваринництва, зокрема, за такими напрямками: за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби, часткового відшкодування вартості закуплених племінних тварин та витрат на закупівлю установок індивідуального доїння. Із наявної у господарствах краю   худоби   станом на кінець лютого 2013-го ідентифіковано 47,2% ВРХ, менше відсотка – свиней, та майже 30% поголів’я овець та кіз. Тому наразі головним завданням є саме реєстрація та ідентифікація тварин, що дозволить залучити в галузь тваринництва області додаткової кошти.

Наприкінці наради обговорили стан безпеки на підприємствах АПК краю та заходи щодо безпечного проведення весняно-польових робіт, повідомили   у прес-центрі Закарпатської ОДА.

Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат