Долаючи перешкоди

Крістіна Балінт 23.02.2013 16:51 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

У цьому матеріалі йтиметься про людину, якій в житті доводиться важче ніж іншим. Але, незважаючи на примхи долі, цей хлопчик не піддається труднощам, і   вперто долає перешкоди. Рудольф Келтика, вихованець медико–соціально реабілітаційного центру «Дорога життя», учень 6 класу Ужгородського багатопрофільного ліцею «Лідер».

Сьогодні   Рудольф проходить черговий курс реабілітації в Ужгородському відділенні медичної реабілітації медико–соціального центру «Дорога життя». Доводиться нелегко, але є позитивні результати. Для покращення здоров’я дітей на базі цього закладу   облаштований тренажерний зал. Вправи, які виконують діти з особливими потребами допомагають стати активнішими, витривалішими, покращують рухові функції.
«Рудольф вже багато років проходить в нас курси медичної реабілітації. Зараз він також знаходиться на черговому курсі, в   який входять тренувальна фізкультура і механотерапія на тренажерах. Курс реабілітації проходить 3–4 рази на рік. Особливо відчутні результати ми отримали після того, як почали займатися з дітьми на комплексі Локомат. Він у нас недовго, але вже є позитивні результати»–каже лікар лікуваньої фізкультури Вікторія Попович.
Найбільше дітей, хворих на дитячий церебральний параліч,   навчається в Ужгородському багатопрофільному ліцеї «Лідер», який знаходиться на базі двадцятої школи м. Ужгород. Цей заклад повністю облаштований для дітей з особливими потребами. При вході в школу є пандуси, які встановлені ще й в коридорах цього навчального закладу. А класи, в яких навчаються діти з МСРЦ «Дорога життя»,знаходяться на першому поверсі. З цим закладом співпрацюють волонтери,   які допомагають центру в організації цікавих зустрічей та екскурсій. Про навчання Рудольфа з нами поділилася вихователь ліцею Яна Чуван:
«Рудольф почав відвідувати центр з чотирьох років, а у вісім він вперше прийшов до нас в школу. Два роки він був на індивідуальному навчанні,потім перейшов в загальноосвітній клас. Зараз навчається в шостому класі. Дитинка повністю встигає за навчальною програмою, і підтримує чудові стосунки з однокласниками та вчителями».
Рудольф дуже любить своїх батьків. Тато часто навідується у школу й забирає дітей з навчального закладу   додому.   Працьовиті, невтомні батьки докладають максимум зусиль для того, аби створити своїм дітям затишок і радість. Спілкуючись з нами, Рудольф поділився планами на майбутнє. По закінченню школи він хоче вступити у виш та здобути професію журналіста. Хлопчик хоче стати радіо– або телеведучим.
Для кожного батька чи матері діти – найрідніші у світі люди. Зі своїми чадами вони пов’язують кожну хвилинку свого життя.
«Головне це терпіння, бажання і віра в краще. Саме ці речі допомагають нам в житті» каже батько Рудольфа, Олександр Келтика.
Цей хлопчик щасливий тим, що має таке гарне й гармонійне оточення. У нього дуже насичене й барвисте позашкільне життя. Саме таким Рудольф робить його зі своєю родиною та друзями.

Крістіна Балінт

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат