КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 20.02.2013 17:47 ПОДІЇ

На Іршавщині жінка вкрала велосипед. Молоду закарпатку засудили за вирощування конопель. Родичі розшукують зниклу мукачівку. Жителя Берегівщини засудили до 4 років за зберігання зброї.

У даному випадку зловмисниці не довелось ламати двері чи замки, щоб залізти до чужого господарства. Безпечний господар сам залишив свій велосипед біля воріт…

У селі Довге неповнолітній поїхав на велосипеді до свого товариша. Велосипед він залишив біля воріт, а сам пішов у гості. У товариша хлопець трохи затримався, а коли вийшов на вулицю, то   виявив, що його велосипед зник. Хлопець пішов   по вулиці, розпитуючи очевидців, сусідів, але ніхто нічого не бачив…

Вдома хлопчина про все розповів батькам. Для парубка втрата велосипеда була значною, тож він зажурився, але й не втрачав надії знайти свій двоколісний транспортний засіб.

І от у грудні місяці Іван, йдучи вулицею біля сільського бару, помітив свій велосипед! Підійшовши ближче, переконався, що це справді він, але взяти не наважився. Хлопчина зайшов до бару, де в цей час відпочивало декілька молодих жінок. Він їх запитав, хто власник велосипеда, який знаходиться біля бару, однак відповіді не почув. Тож хлопець просто забрав свій велосипед, а про даний випадок повідомив в Іршавський райвідділ міліції. Цей факт було занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дану справу було доручено оперуповноваженому карного розшуку лейтенанту міліції Олександру Поповичу, який спрацював оперативно і за короткий термін часу встановив крадійку.

Як зізналася молода крадійка, ідучи вулицею, вона побачила біля воріт чужий велосипед і   вирішила його завести до свого подвіря.   При цьому сподівалась, що за велосипед ніхто з неї питати не буде і вона залишить його собі.   Пройшов деякий час і жінка почала велосипедом користуватись, поїхала на ньому до   місцевого бару, де залишила на видному місці. Коли у барі Іван питав, про власника велосипеда, вона вирішила промовчати...

За даним фактом слідчим Іршавського РВ УМВС майором міліції Олесею Зейкан відкрито кримінальне провадження за ст. 185 ч.1 КК України (Крадіжка).

Віта ГОРЗОВ, помічник начальника Іршавського РВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ

***
Вироком Берегівського районного суду до трьох років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну в один рік засуджено 22-річну жительку Берегова. Ця молода мати двох малолітніх діточок постала перед судом за незаконне вирощування й зберігання вдома наркотичних засобів.

Єлизавета (так звати берегівку) попалася працівникам міліції з марихуаною. Сама молодиця переконує, що вона буцімто знайшла на вулиці міста неподалік від автозаправки сірникову коробку з насінням конопель, принесла додому й посадила в горщик для квітів…

Так воно було насправді, чи ні, наразі невідомо, проте з посіяного дурман-зілля у вазоні виросло 13 рослин коноплі, які господиня дбайливо доглядала: підливала, удобряла тощо. Одну з вирощених рослин вона висушила, відділила листя від стебла, подрібнила їх   й одержала наркотичну речовину канабіс. Частину «травки» молодиця, як зізналася, скурила сама, а решту тримала у сховку під матрацом на ліжку.

Оперативну інформацію про те, що молода берегівка вирощує вдома наркотики, одержали працівники міліції. Під час обшуку в оселі підозрюваної правоохоронці знайшли як готовий до вживання канабіс, так і посіви у вазоні. За даним фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ст.309 ч.1 (незаконне виготовлення й зберігання наркотичних засобів) та 310 ч.2 Кримінального кодексу України (незаконний посів конопель). Після завершення досудового розслідування справу передали на розгляд у суд.

Підсудна хоч і притримувалася в суді версії, що випадково знайшла наркотичне насіння, але щиро розкаялася, переконувала, що більше не матиме справи з наркотиками і т.д. Обираючи міру покарання, суд зважив на те, що підсудна вперше притягається до кримінальної відповідальності, має на вихованні двох малолітніх діточок і т.д.

За незаконне вирощування конопель берегівка одержала 3 роки позбавлення волі з призначенням їй іспитового терміну в один рік. Тобто суд застосував щодо неї умовне покарання, не пов′язане з реальним ув′язненням. Тож залишається лише сподіватися, що таке гуманне рішення Феміди піде молодій жінці на розум і вона займеться належним вихованням своїх діточок, а не наркотиками…

Володимир ПАВЛЮХ,
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

***
Мукачівським ( по обслуговуванню м.Мукачева та Мукачівського району)МВ УМВС України в Закарпатській області встановлюється місце знаходження гр.Галушки Олени Василівни.,1929 р.н., мешканки м.Мукачево, вул.Зелена,58. Яка 13 лютого ц.р. близько 14.00 год. пішла з дому в невідомому напрямку і до цього часу   не повернулася.
Її прикмети: зріст 150-155 см, худорлявої статури, волосся сиве. Була одягнута: сіре пальто, чорні спортивні штани з білими лампасами, зелений гольф, взута в коричневі чоботи, хворіє на розсіяний склероз.
Шановні громадяни! Якщо Вам відоме можливе місце перебування розшукованої або Ви володієте будь-якою інформацією стосовно неї, прохання повідомити за адресою: м.Мукачево,вул. Я.Мудрого,8 або телефонами: (03131) 2-23-32,   або “102”

***
Вироком Берегівського районного суду до 4 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку засуджено 35-річного жителя села Гать Берегівського району.

Цей чоловік постав на лаві підсудних за нелегальне зберігання вогнепальної зброї. Під час обшуку в його літній кухні працівники берегівської міліції виявили та вилучили гвинтівку марки «Верндла» калібру 10,7 мм.

Цю зброю, переконував правоохоронців селянин, він випадково знайшов у лісі. Мовляв, збирав гриби й надибав на зброю, яка стирчала ців′ям із землі… Витягнув, приніс додому, почистив і сховав… Сам берегівець каже, що зброю він зберігав з метою самозахисту, хоча патронів до гвинтівки не мав…

Так чи інакше, але за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї (ст.263 ч.1 Кримінального кодексу України) міліція порушила стосовно чоловіка кримінальну справу, яку після завершення розслідування направили до суду. А суд поставив остаточну крапку в цій кримінальній історії, засудивши «зброяра» до вироку, не пов′язаного з реальним відбуттям покарання, себто умовно, повідомляє майор міліції Володимир Пуканич з Берегівського РВ УМВС.


За матеріалами УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат