Ужгородські хірурги та священики обговорили співпрацю у лікуванні пацієнтів (ВІДЕО)

admin 20.02.2013 11:58 ЗДОРОВ'Я

Незвичний семінар провели спільно в Ужгороді хірурги та священики. Про єдність тілесного і духовного говорили лікарі душ і тіл людських. Співпраця між медициною та церквою відновлює свої давні традиції, адже гармонійне поєдання саме цих двох покликаннь допомагає досягнути максимально ефекту при лікуванні.

Прикладом такого синтезу є життєвий шлях Святителя-хірурга   Луки Войно-Ясенецького – професора медицини та єпископа, талановитого науковця та мудрого духівника.
Під час семінару завідуючий хірургічним відділенням Ужгородської центральної міської клінічної лікарні Василь Ганчин та проієрей Василь Керецман розповіли колегам про постать Святителя-хірурга   Луки Войно-Ясенецького. Його праця «Очерки гнойной хирургии» десятиліттями залишається настільною книгою багатьох лікарів.

      Нині православна єпархія спільно з медиками області втілює проекти із протистояння епідемії туберкульозу та СНІДу; проводяться акції, спрямовані на попередження абортів, окреслено основні напрями роботи з надання паліативної та хоспісної допомоги.
      Під час спілкування з хірургами архієпископ Феодор розповів як звичайний лікар може похрестити людину коли поряд немає священика, і якщо обставини склались так, що спливають останні хвилини життя...
По закінченню семінару владика Феодор виконав приємну місію. Від імені Української православної церкви за співпрацю церкви та медицини нагородив Романа Шніцера орденом Святителя Луки Войно-Ясенецького.
Завершився семінар виступом священичого хору, який спільно із заслуженим артистом України архидияконом Олександром Садварій, виконав декілька пісенних творів.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : лікуваннясвященикихірургиЗакарпаттяУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат