КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 19.02.2013 19:41 ПОДІЇ

Понеділок був активним на крадіжки: на Тячівщині затримали неповнолітнього злодія, житель Виноградівщини обікрав колишню дружину, мукачівець сховав амфетамін у шкарпетці. Помічник дільничного допоміг спіймати злодіїв. Автокрадія і кишенькового злодія затримали на гарячому. На Закарпатті оголошено штормове попередження.

З заявою в Тячівський райвідділ міліції днями звернувся житель с.Терново цього району, який повідомив про те, що в його оселю за відсутності господаря проникли невідомі зловмисники й викрали ноутбук, мобільний телефон та гроші в сумі 800 гривень.

За скоєння даного злочину працівники карного розшуку спільно з дільничними затримали 17-річного жителя с.Нересниця Тячівського району, в якого вилучено речові докази—крадені речі. Зловмисника притягають до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки з проникненням у приміщення (ст.185 ч.3 ККУ).  

***
Серед ночі увагу міліцейського патруля привернув на вулиці Мукачева підозрілий молодик. Ним виявився 24-річний житель селища Чинадієво Мукачівського району. Під час особистого огляду правоохоронці виявили та вилучили в хлопця наркотик амфетамін, який той ховав… у шкарпетці. Якщо експертиза підтвердить, що це справді наркота, фігурант справи нестиме передбачену законом кримінальну відповідальність.

***
Крадіжки виробів з металу й надалі залишаються одними із найбільш поширених видів злочинів. Ласі до легкої наживи злодії тягнуть все, що можна продати--від домашніх пожитків до електрокабелів та іржавого залізяччя.

Нещодавно під час обходу адміністративної дільниці помічник дільничного інспектора Ужгородського МВ УМВС старший сержант міліції Сергій Бонь побачив двох чоловіків, які з чимось поралися. Підійшовши ближче, міліціонер виявив, що вони намагаються демонтувати та викрасти засувки з надземної теплотраси. Чоловіки навіть не намагалися втекти, адже не раз потрапляли в поле зору правоохоронців, тож ті вже їх добре знають.

Обидва тривалий час ведуть антисоціальний спосіб життя, пиячать, ніде не працюють, а заробляють на життя, вишукуючи свою здобич у підвальних приміщеннях місцевих жителів, на вулицях. Збирають   все, що потрапляє на очі: металеві вироби, пляшки, папір та інше.   От і тепер хотіли заробити на металобрухті, та їх заробіток швидко припинив правоохоронець. Тепер замість зароблених «важкою працею» грошей чаловікам загрожує покарання, яке встановить суд.

--Найменше, що загрожує затриманим, це арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк, якщо злодюжки спіймані вже вдруге – зазначив заступник начальника Ужгородського МВ УМВС В′ячеслав Григор’єв.



Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС


***
Ще у 2010 році в місті Ужгороді було скоєно 4 крадіжки з автомобілів. Тоді був затриманий 27-річний раніше судимий мешканець Ужгородщини Іван. Крадіжки він скоював переважно в нічний час, шляхом розбиття скла викруткою. Крав автомагнітоли, цінні речі, барсетки та гаманці. Але під час досудового слідства затриманий втік за межі Закарпатської області та був оголошений в розшук.

--В кінці 2012 році в місті Ужгороді та Мукачеві знову почалися крадіжки з автомобілів. Оскільки в оперативників вже була інформація про те, що на території області з’явився згаданий Іван, та враховуючи, що крадіжки скоювалися подібним способом, ужгородські правоохоронці   вирішили перевірити   його   причетність до них – зазначає заступник начальника Ужгородського МВ УМВС підполковник міліції Володимир Кувик.

І не помилилися. Так, влаштувавши засідки, одного вечора оперативники   затримали Івана, коли той саме намагався скоїти чергову крадіжку з авто. Як пояснив затриманий, після приїзду на Закарпаття він встиг обікрасти 9 автівок. По даному факту слідчим Ужгородського МВ УМВС було відкрито кримінальне провадження за ст.185 ч.1. Оскільки суд визначив затриманому міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд, то він вирішив продовжити своє «ремесло», тобто почав знову красти…

У лютому цього року Іван попався у поле зору ужгородських розшуківців і в черговий раз був ними затриманий.

Тепер уже точно молодику не вдастся уникнути відповідольності згідно чинного законодавства.



Людмила ФЕЄР, Ужгородський МВ УМВС

***
Днями із заявою у Виноградівський райвідділ міліції звернулася працівниця районної лікарні. Потерпіла мала необачність залишити без нагляду в кабінеті медперсоналу свою сумочку з гаманцем, в якому знаходились гроші в сумі 2200 гривень. Цим скористався невідомий зловмисник, викравши в обідній час сумку.

Прибувши   на місце події, слідчо-оперативна група райвідділу зафіксувала сліди злочину, було зібрано інформацію про підозрілих осіб, які були на той момент у лікарні. Це все дозволило розкрити злочин за гарячими слідами. Буквально на протязі години працівники карного розшуку, перевіряючи автовокзал, зайшли в автобус, який слідував до Ужгорода. Тут міліціонери   запримітили підозрілу особу, яка підпадала під опис ймовірного крадія, що дали очевидці. Затриманий - 45-річний громадянин, раніше судимий,   непрацюючий і   без певного місця проживання.

Як повідомив начальник Виноградівського РВ УМВС   підполковник міліції Янош Дорчинець, за даним фактом відкрито кримінальне провадження та вказаному громадянину оголошено підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення). Підозрюваний у скоєнні даного злочину зізнався, речові докази--гаманець з грошима вилучено. Проводиться досудове розслідування, заодно міліціонери   перевіряють затриманого чоловіка на причетність до скоєння інших злочинів.

Оксана КОБЗАРЕНКО,

Виноградівський РВ УМВС


***
За інформацією Закарпатського гідрометцентру, 20 лютого вночі та вранці по всій території Закарпатської області очікуються сильні опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Місцями налипання мокрого снігу. На дорогах—ожеледиця. 20-21 лютого в гірських районах нашої області буде небезпека сходження лавин. У зв’язку зі значним випаданням мокрого снігу, Державтоінспекція Закарпаття звертається до водіїв з проханням утриматися без нагальної потреби від далеких поїздок. Бажано також утриматися від відпочинку в горах, де можливе сходження снігових лавин.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат