На Воловеччині провели культурно-спортивний фестиваль "Зимові візерунки"

admin 18.02.2013 17:03 ПОДІЇ

На Воловеччині у рамках фесту «Зимові візерунки» змагалися зі слалому та бігу на лижах, а також безкоштовно каталися на гірськолижному витягу й ласували смачними закарпатськими стравами, слухали звук трембіт та місцевих музикантів.

Велелюдно було 17 лютого у селі Завадка, що на Воловеччині. За підтримки районної організації Партії регіонів, народного депутата України Михайла Ланя та депутата обласної ради Мирослава Щербея, райдержадміністрації та районної ради тут пройшов традиційний культурно-спортивний фестиваль «Зимові візерунки Воловеччини».


Організатори фесту потрудились на славу, щоб захід пройшов цікаво й весело. У рамках фестивалю відбулося відкриття канатної дороги, яку за власний кошт звів місцевий підприємець Іван Повідайчик. Усі бажаючі могли безкоштовно покататися на цьому бугельному витязі. Окрім спортивних баталій, учасників свята та гостей радували своїми виступами фольклорні колективи, готувалися страви національної кухні.

« - Дане спортивне свято започатковане ще у 2002 році, традиційно проводилося у лютому місяці в селищі Жденієво Воловецького району. Однак сьогодні ми розширили його географію. Такі заходи передусім популяризують наш мальовничий край, дають можливість дізнатися більше про нього й мешканцям інших областей. Моя рідна Воловеччина, як, зрештою і весь закарпатський регіон – це унікальний оздоровчий край, де свою увагу треба зосереджувати на екології та туризмі. Відверто, пишаюся тим, що у проведенні такого чудового спортивного свята є й моя заслуга. Адже такі районні змагання проводяться з метою подальшого розвитку й популяризації гірськолижного туризму серед юнацтва та дорослого населення регіону, обмін досвідом організації туристських масових заходів, підвищення спортивної майстерності учасників, залучення молоді, батьків, громадськості району до рекреації та спорту», - зазначив у своєму виступі депутат обласної ради, заслужений працівник фізичної культури та спорту Мирослав Щербей. Також побажання змістовного відпочинку на святі він адресував усім, хто прибув на фест і висловив надію, що подібні культурно-спортивні дійства у недалекому майбутньому відбуватимуться щоразу у кожному населеному пункті району…

Учасників та гостей «Зимових візерунків» прийшли привітати й голова Воловецької райдержадміністрації Василь Култан та голова райради Василь Малильо. Посадовці були одностайні в тому, що усім потрібно спільно докладати максимум зусиль, щоб Воловеччина впевнено йшла одним із пріоритетних шляхів розвитку й стала туристично-рекреаційним куточком Карпат.

На свято з’їхалися команди зі всього мальовничого гірського краю, щоб у трьох вікових групах позмагатися у гірськолижному слаломі та лижних гонках. Боротьба видалася запеклою, діти боролися до останніх сил.

З надією на лаври переможців змагалися майже 200 любителів лижних гонок – здебільшого учні, які займаються в ДЮСШ. Прибули з ними учителі та тренери, керівники шкіл.

Переможцями та призерами районного спортивного свята “Зимові візерунки Воловеччини” з лижних перегонів у молодшій віковій групі серед дівчат стали: перше - третє місця - вихованці Скотарської ЗОШ І-ІІ ступенів відповідно Мар’яна Брюхович, Ганна Дулішкович та Антоніна Буцко. У молодшій віковій групі серед юнаків перше та друге місця посіли відповідно Іван Гуледза та Василь Приймич з Гукливської ЗОШ І-ІІ ступенів, Вадим Карпишинець з Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів фінішував третім.

У середній віковій групі серед дівчат   перше та друге місця посіли лижниці Скотарської ЗОШ І-ІІ ступенів Вікторія Шекмар та Христина Мартин, Мар’яна Чорней з Кичірнянської ЗОШ І-ІІ ступенів - на третьому місці.

Серед юнаків у середній віковій групі перше та друге місця вибороли лижники Ярослав Лакатош та Євген Хміль із Гукливської ЗОШ І-ІІ ступенів. «Бронзу» виборов Михайло Мадяр із Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Серед дівчат та жінок старшої вікової групи перемогу святкувала   Христина Коріш із Скотарського, друге і третє місця завоювали Василина Бабінець та Ольга Бабець із Воловця. Серед юнаків і чоловіків старшої вікової групи перше місце виборов Микола Ткач із Воловця, на другому і третьому місцях - Василь Дзьобак та Анатолій Грига з Гукливого.

З гірськолижного спорту серед дівчат молодшої групи не було рівних Евеліні Лютянській із Кичірнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Друге та третє місця посіли Марія Зьобра і Ганна Яким із Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Серед юнаків цієї категорії перше місце у Максима Гулана з Тишівської ЗОШ І-ІІ ступенів, друге і третє місця – у Михайла Попелича та Анатолія Познякова з Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Серед дівчат середньої групи перше місце зайняла Валентина Ломага з В. Ворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге – у Віталії Далекорей із Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє – у Світлани Гливи з Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Серед хлопців цієї групи перше місце у Дмитра Буцка з Гукливської ЗОШ І-ІІ ступенів, друге – у Володимира Райчинця із Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє – у Василя Беци зі Скотарського.

Переможців фесту нагороджено грамотами й цінними подарунками. По закінченні свята організатори пригостили його учасників, гостей та любителів змістовного відпочинку на лоні природи бограчем та шашликом Та напевне найголовніше те, що всі учасники та гості свята весело провели час, отримали заряд позитиву, долучившись до масових занять фізичною культурою.




admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат