КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 18.02.2013 17:25 ПОДІЇ

Мукачівська пенсіонерка знайшла на землі револьвер. У Рахові затримали вуличного грабіжника, в Ужгороді хлопець обікрав супермаркет. Правоохоронці затримали чоловіка, що пограбував своїх знайомих.   У Сваляві знайшли незаконний пункт прийому металобрухту.

67-річна жителька Мукачева, гуляючи післяобідньої пори у сквері біля свого будинку, побачила на землі поліетиленовий пакет, в якому щось було. Заглянувши досередини, жінка виявила там пляшку пива та… пістолет! Про свою знахідку жінка повідомила в міліцію й на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Як з′ясували міліціонери, в кульку зберігався газовий револьвер з чотирма патронами. Зброю направлено на експертне дослідження, а її власника тепер розшукують правоохоронці.    

***
Із заявою в Рахівський райвідділ міліції звернувся 30-річний місцевий житель, який повідомив про скоєний щодо нього злочин. На вулиці міста біля магазину до нього причепився знайомий з вигляду чоловік, побив його та відібрав мобільний телефон «Нокіа». Сума заподіяних збитків склала півтисячі гривень. Грабіжника затримала міліція, речовий доказ скоєння злочину—украдений телефон вилучено. Зловмисника притягають до передбаченої законом відповідальності.

***
Серед ночі в міліцію звернувся начальник служби охорони одного з супермаркетів Ужгорода, який повідомив про факт проникнення й крадіжки товарно-матеріальних цінностей з їхнього об′єкта.

Розбивши скло на вхідних дверях, у приміщення магазину проник уночі невідомий зловмисник і викрав п′ять пляшок   дорогого коньяку. За гарячими слідами крадія затримали наряди Державної служби охорони спільно з патрульними. Як з′ясувалося, дармового коньячку вночі закортіло 20-річному студентові одного з київських вузів, жителю Тячівського району. Тепер на юнака очікує передбачена законом кримінальна відповідальність за скоєння крадіжки з проникненням на об′єкт.

***
Днями до Ужгородського міського відділу міліції звернувся 32-річний ужгородець, який   повідомив, що став жертвою крадіїв. З його розповіді правоохоронці зрозуміли, що злочинці проникли до оселі шляхом взлому вхідних дверей будинку, поцупили телевізор марки «LG» та ноутбук. Загальна вартість збитку становить майже 7000 гривень.

Прибувши на місце події, працівники карного розшуку капітан Віталій Ховпей, майор Анатолій Олень та старший лейтенант міліції Юрій Дьордяй детально розпитали потерпілого та його дружину про коло осіб, з якими вони спілкуються. Найбільше зацікавив правоохоронців знайомий потерпілих на імя Василь. Ним виявився раніше судимий 24-річний місцевий мешканець.

У розмові з розшуківцями хлопець зізнався, що крадіжка—його рук справа. Він знав про відсутність господарів, котрі поїхали гостювати до родичів. Піти на крадіжку, каже, його штовхнув брак грошей. Тож молодик вирішив забрати, а згодом продати ноутбук та телевізор своїх знайомих…

--Речові докази скоєння злочину вилучено й повернуто власнику. За фактом крадіжки було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло), за що передбачено до шести років ув’язнення — зазначив заступник начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

***
До правоохоронців надійшла інформація, що 37-річний мешканець м. Свалява у себе вдома організував незаконний пункт прийому металобрухту чорних та кольорових металів, працюючи без відповідної державної реєстрації та ліцензії. Т.в.о. начальника ГКМСД Свалявського РВ УМВС   ст. лейтенант міліції Іван Станкович разом зі співробітниками карного розшуку ст.лейтенантом Іваном Савком, майором міліції Михайлом Гісемом, лейтенантом Іваном Гурданом, оперуповноваженим СДСБЕЗ Юрієм Галасом та   ст. дільничним ст.лейтенантом міліції Іваном Поповичем провели санкціонований обшук квартири та гаражного приміщення підприємливого свалявця.

      Під час обшуку   вилучено   металобрухт загальною вагою 750   кілограм. Слідчими даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікація злочину - ч.1 ст.213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом), що передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи від ста до двохсот годин.

Вікторія КІЯК,
  Свалявський РВ УМВС


За матеріалами УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат