Хутра на 300 тисяч гривень вилучили у Закарпатті (ФОТО)

admin 18.02.2013 10:56 КРИМІНАЛ

 

700 штук дорогого хутра, які намагалися завезти до України наші співвітчизники без сплати митних платежів, вилучили чопські інспектори на митному посту «Лужанка».

Перетинали українсько-угорський кордон чоловік і жінка на автомобілі опівночі. Під час проходження митного контролю громадяни свідомо обрали «зелений коридор», тим самим підтверджуючи, що не переміщують товар, який підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.
          Втім, митники вирішили перевірити чесні наміри зазначених осіб, які скористалися спрощеними митними процедурами, і провели поглиблений огляд транспортного засобу на оглядовому майданчику.
Відтак, у багажному відсіку та задньому сидінні автомобіля митники виявили дві сумки з необробленими шкурками норки. Не внесені до митної декларації 700 штук хутрових шкурок коричневого та білого кольору вагою 116 кг підлягають сплаті митних платежів.
На даний час відносно громадян України складено протоколи за статтею 471 Митного кодексу України.   За попередньою вартістю цінне хутро коштує майже 300 тисяч гривень і підлягає обов’язковій сплаті митних платежів.

Довідково: згідно п. 1 ст. 374 МК України товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та/або сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, не підлягають письмовому декларуванню та не є об'єктами оподаткування митними платежами.
Згідно п.2 цієї статті товари (крім підакцизних), що ввозяться громадянами у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість та/або загальна вага яких перевищують обмеження, встановлені частиною першою цієї статті, але загальна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг. (при ввезенні через інші ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску через державний кордон України). Базою оподаткування таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг.

admin


За матеріалами прес-служби Чопської митниці

ТЕГИ : хутроЧопська митницяЗакарпаттяКонтрабанда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат